Τα λαζάνια θα γίνουν ένα νόστιμο πυργάκι από φρέσκα λαχανικά, διάφορα τυριά και μυρωδικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
 - 250 γρ. κολοκυθάκια
 - 250 γρ. μελιτζάνες
 - 500 γρ. τυρί ricotta
 - 3/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
 - 1 αυγό
 - Αλάτι, Πιπέρι
 - Τριμμένο μοσχοκάρυδο
 - Ελαιόλαδο
 - 500γρ. λαζανια
 - 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 - 1/2 ματσάκι χοντροκομμένο βασιλικό
 - 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
 - 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε όλα τα λαχανικά σου σε μικρά κομμάτια
 - Βάλε σε ένα μπολ τη ρικότα με την παρμεζάνα, το αυγό χτυπημένο. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε και το μοσχοκάρυδο
 - Λάδωσε ένα ταψί και στρώσε τα λαζάνια, φροντίζοντας να καλύψεις καλά τον πάτο
 - Από πάνω άπλωσε μια στρώση λαχανικών, αλατοπιπέρωσε και άπλωσε λίγο από το σκόρδο και το βασιλικό. Ράντισε με ελαιόλαδο
 - Στη συνέχεια άπλωσε το μισό μείγμα τυριών να πάει παντού και επανάλαβε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά. Λαζάνια, λαχανικά, αλάτι και πιπέρι, σκόρδο και βασιλικό και ελαιόλαδο
 - Σκέπασε με τα υπόλοιπα λαζάνια και περίχυσε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Στρώσε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και περίχυσε με το κρεσί
 - Σκέπασε το ταψί με το αλουμινόχαρτο και κάνε μερικές τρύπες για να κυκλοφορεί ο αέρας μέσα στο φαγητό
 - Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια. 5-6 λεπτά πριν βγάλεις το ταψί, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο να πάρει χρώμα
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ