Λεμονάτη γαριδομακαρονάδα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η γαριδομακαρονάδα δεν θέλει συστάσεις… είναι απλά μια σκανδαλιστική απόλαυση! Ετοίμασέ την μόνη σου, σχετικά εύκολα και γρήγορα!

Συστατικά

  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Το χυμό και το ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 350 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Κράτησε τα κελύφη της γαρίδας
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 300 γρ. λινγκουίνι λεπτά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το ένα λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και τις γαρίδες να μαριναριστούν. Αλατοπιπέρωσε
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κελύφη της γαρίδας και το κρεμμύδι, σκέπασε με νερό και άσε να βράσουν.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Στράγγιξε  να κρατήσεις το ζωμό και πέταξε τα κελύφη
  • Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και αλάτισε. Βράσε τα λινγκουίνι σύμωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να τα κατεβάσεις από τη φωτιά 2 λεπτά νωρίτερα…
  • Στράγγιξε και κράτησε 1/2 φλιτζάνι από το νερό, χώρια από τα μακαρόνια
  • Ζέστανε ένα τηγανάκι πρόσθεσε τις γαρίδες να καραμελώσουν για 3 περίπου λεπτά. Αφαίρεσε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και πρόσθεσε την μαρινάδα στο σκεύος
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε 1 φλτιζάνι από το ζωμό και το νερό από τα λινκουίνι και σιγόψησε να μειωθεί η σάλτσα στο μισό
  • Πρόσθεσε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το βούτυρο και τον μαϊντανό και ανακάτεψε
  • Σέρβιρε μαζί με τα μακαρόνια και τις γαρίδες

Tip

Γαρίδα που μυρίζει θάλασσα! Είναι όμως φρέσκια; Μυστικά για να μην την "πατήσεις"... Κάνε κλικ εδώ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164