Φρέσκα ζυμαρικά με σιμιγδάλι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Χειροποίητο σπαγγέτι για απόλαυση και υγεία! Είναι από τα χεράκια σου και θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο κανένα έτοιμο ζυμαρικό εμπορίου…

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και μια πρέζα αλάτι
  • Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας γύρισε το μείγμα και κάνε μια λακουβίτσα στη μέση και πρόσθεσε τα αυγά και το λάδι
  • Χτύπησε τα αυγά ελαφρά με ένα πιρούνι και σιγά, σιγά ενσωμάτωσε το αλεύρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη
  • Ζύμωσε με τα χέρια σου για 10 περίπου λεπτά να γίνει μαλακή και αφράτη. Πασπάλισε με λίγο σιμιγδάλι ακόμη για να μην κολλάρι η ζύμη και τύλιξε σε πλαστική μεμβράνη
  • Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
  • Άνοιξε σε φύλλο και κόψε στο αγαπημένο σου πλάτος και σχήμα. Μια μηχανή ζυμαρικών θα σου λύσει τα χέρια, αλλά δεν είναι και απαραίτητη
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν για 5-6 λεπτά (ανάλογα πάντα με το πάχος τους)
  • Στράγγιξε και σέρβιρε με την αγαπημένη σου σος!

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164