Υπέροχος τρόπος να συνδυάζεις τους βολβούς του πατζαριού με μανιτάρια και ξηρούς καρπούς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
 - ½ κιλό παντζάρια φρέσκα (μόνο το βολβό)
 - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή στον τρίφτη
 - Μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς (καρύδια, κουκουνάρι, κάσιους)
 - Αλάτι
 - 2-3 κ.σούπας ελαιόλαδο
 - 1 κ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
 - 1 φλιτζ. ρόκα πλυμμένη (προαιρετικά)
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε να μαλακώσουν.
 - Τα καθαρίζουμε από το εξωτερικό τους φλούδι και τα ψιλοκόβουμε ή τα τρίβουμε σε μια σαλατιέρα.
 - Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι και τα ρίχνουμε πάνω από τα βρασμένα παντζάρια.
 - Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το σκόρδο, τη ρόκα (αν θέλουμε) και αλατοπιπερώνουμε.
 - Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε.
 - Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
 
Tip
Η σαλάτα αυτή ταιριάζει ιδανικά με κατσικίσιο τυρί ή χαλούμι. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά βρασμένα όπως μπρόκολο ή καρότο ή κουνουπίδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ