Το έχεις καταλάβει. Οι κρύες σούπες έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Ειδικά, το καλοκαίρι. Σήμερα, πειραματιζόμαστε με τον θρεπτικότατο αρακά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. αρακάς
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κολοκυθάκια, καλά καθαρισμένα
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 κουτ. της σούπας ξύδι
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε μία κατσαρόλα αδειάζεις τα 4 φλιτζάνια νερό και βράζεις τον αρακά. Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, καρότα και τα κολοκυθάκια. Σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να σιγοβράσουν.
- Μόλις βράσει ο αρακάς και λιώσουν τα λαχανικά σου, προσθέτεις το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Με ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιείς τα υλικά της κατσαρόλας, αραιώνεις με λίγο νερό και την αφήνεις να κρυώσει.
- Μεταφέρεις την σούπα σου στο ψυγείο για αρκετές ώρες και την απολαμβάνεις κρύα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ