Συνταγή για κέικ κολοκυθιού με παπαρουνόσπορο

1 ώρα και 35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα αφράτο κέικ με καλοκαιρινή γεύση από… κολοκυθάκια για να συνοδεύσεις τον καφέ σου!

Συστατικά

  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 3/4 κουτ. του γλυκού baking soda
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 1/2 φλιτζάνια τριμμένο κολοκυθάκι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλείφεις με λίγο λάδι μια φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με το baking powder, την baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το κολοκύθι με τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέτεις το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον παπαρουνόσπορο.
  • Ενώνεις το μείγμα αλευριού με εκείνο του κολοκυθιού και ανακατεύεις καλά τα υλικά.
  • Περιχύνεις το μείγμα στη φόρμα, ψήνεις για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε κομμάτια.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164