Rolls κολοκύθι με ricotta

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τραγανά φρέσκα κολοκυθάκια τυλίγουν μέσα τους απαλό τυρί και ξηρούς καρπούς… Η πιο ελαφριά μπουκίτσα για το καλοκαίρι! Ένα σνακ, ένα συνοδευτικό με το κρασί σου το βράδι! Μια έξυπνη ιδέα για gourmet γεύση χωρίς όμως πολλές θερμίδες

49 Θερμίδες

Συστατικά

  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μπαλσάμικο ξίδι
  • Για τη γέμιση: 1 φλιτζάνι τυρί ricotta
  • Μια ιδέα χυμό λεμονιού
  • 1 ματσάκι φύλλα βασιλικού
  • 1 χούφτα καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα κολοκύθια, αφαιρώντας το κοτσάνι! Με ένα καλό μαχαίρι ή καλύτερα ένα εργαλεία για ξεφλούδισμα κόψε σε λεπτές σαν χαρτί λωρίδες
  • Αλατοπιπέρωσε και ράντισε με ελαιόλαδο και άφησε τα κολοκυθάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά
  • Ανάμειξε στο μεταξύ το τυρί με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπέρωσε (με προσοχή) και ανακάτεψε καλά να πάνε όλα τα υλικά παντού
  • Πρόσθεσε τα φυλλαράκια βασιλικού και τα αμύγδαλα μέσα στο μείγμα με το τυρί να μοιραστούν παντού
  • Βάλε περίπου μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στην άκρη κάθε κολοκυθιού και τύλιξε. Κάνε το ίδιο με όλα τα κολοκυθάκια
  • Μπορείς προαιρετικά να δένεις με το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι τα ρολάκια σου
  • Σέρβιρε με λίγο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164