Strudel με μήλο και Μακεδονικό Χαλβά

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γρήγορη επιλογή για την ώρα του γλυκού! Τύλιξε σε αφράτη σφολιάτα φρέσκα μήλα και Μακεδονικό Χαλβά και απόλαυσε ένα γλύκισμα στο οποίο δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανένας! Και αν το φτιάξεις σωστά μπορεί να είναι και γλυκό της Σαρακοστής!

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
  • ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροσπασμένα
  • Κανέλα
  • 4 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο αν δεν νηστεύεις ή απλά λίγο νεράκι αν νηστεύεις
  • Προαιρετικά: Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα και παγωτό βανίλια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC
  • Άπλωσε το φύλλο σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας
  • Σκόρπισε το μήλο στη μέση του φύλλου και από πάνω το Μακεδονικό Χαλβά, θρυμματίζοντάς τον ελαφρώς με τα δάχτυλά σου. Τέλος, πρόσθεσε τα καρύδια και πασπάλισε με κανέλα
  • Πιάσε τη μία άκρη του φύλλου και σκέπασε τη γέμιση. Με ένα πινέλο πέρασε ελαφρά την άκρη του με το αυγό και σκέπασε με το άλλο φύλλο, πιέζοντας ελαφρά στην άκρη ώστε να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους
  • Στρώσε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Σήκωσε το strudel με την πετσέτα και κύλισε το απαλά πάνω στο ταψί, φροντίζοντας η ένωση να είναι στο κάτω μέρος. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνε μικρές εγκοπές στην επιφάνεια του φύλλου για να βγαίνει ο ατμός. Άλειψε την επιφάνεια με το υπόλοιπο αυγό.
  • Ψήσε στο φούρνο για 40′-50′ λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα το γλυκό σου. Κόψε σε φετούλες και σέρβιρε όσο είναι ακόμη ζεστό.
  • Μπορείς να πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη και να σερβίρεις με παγωτό βανίλια

Tip


Read More

And More