Είναι η εποχή της κολοκύθας και σήμερα θα φτιάξεις την πιο νόστιμη βελουτέ σούπα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
-
1 κιλό κολοκύθα (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 πατάτα (προαιρετικά, για πιο πηχτή υφή)
-
1 καρότο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
-
1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά, για άρωμα)
-
100 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας (προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πατάτα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
-
Ρίχνεις την κολοκύθα και ανακατεύεις για 1-2 λεπτά.
-
Προσθέτεις τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
-
Τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 25–30 λεπτά.
-
Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα πολτοποιείς με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει η σούπα βελούδινη.
-
Αν θέλεις, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις καλά.
-
Δοκιμάζεις αν έχει αρκετό αλάτι και πιπέρι.
-
Σερβίρεις τη σούπα ζεστή με κρουτόν, λίγη κρέμα ή ελαιόλαδο από πάνω και φρέσκα μυρωδικά.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ