Τα κουλούρια με κανέλα ταιριάζουν υπέροχα με τον πρωϊνό καφέ ή το απογευματινό σου τσάι και θα τα φτιάξεις πανεύκολα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
-
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1/2 φλιτζάνι γάλα
-
1 κ.γ. κανέλλα
-
1 κ.γ. βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
-
4–4½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για μαλακή ζύμη)
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα και έπειτα το γάλα, τη βανίλια και την κανέλλα.
-
Σε άλλο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, μπέικιν και αλάτι και τα ρίχνεις σταδιακά στο μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
-
Πλάθεις κουλουράκια στο σχήμα που θες (πλεξούδες, στρογγυλά, κριτσίνια).
-
Ανακατεύεις σε μπολάκι τη ζάχαρη με την κανέλλα και κυλάς μέσα τα κουλουράκια ή τα πασπαλίζεις από πάνω.
-
Ψήνεις για περίπου 15–18 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ