Λαχταριστή και κρεμώδης σούπα με σπανάκι και μυρωδάτο αυγολέμονο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
 - 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 1 κ. γλυκού μπούκοβο
 - 300 gr σπανάκι
 - 1 1/2 φλ. κριθαράκι
 - 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
 - 4 μεγάλα αυγά
 - χυμός από τρία λεμόνια
 - αλάτι
 - ψιλοκομμένος μαϊντανός
 - τριμμένη παρμεζάνα
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου τρία λεπτά.
 - Ανέβασε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και πρόσθεσε το μπούκοβο, το σπανάκι και το κριθαράκι και σοτάρισε για ένα λεπτό.
 - Πρόσθεσε το ζωμό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
 - Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησέ τη να κρυώσει ελαφρώς.
 - Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρίσουν και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.
 - Μόλις φουσκώσουν τα ασπράδια πρόσθεσε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύοντας συνεχώς ρίξε σιγά-σιγά μερικές κουταλιές από το ζεστό ζωμό της σούπας.
 - Όταν το μείγμα πάρει τη θερμοκρασία της σούπας, ριξ’ το στην κατσαρόλα προσεκτικά, φροντίζοντας να ανακατεύεις καλά, ώστε να μην “κόψουν” τα αυγά.
 - Πρόσθεσε αλατοπίπερο και σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και παρμεζάνα.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ