Αφράτες αυγόφετες με φθινοπωρινό άρωμα και σιρόπι σφενδάμου για το τέλειο πρωινό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τις αυγόφετες:
- 4 μεγάλα αυγά
 - 1 φλ. γάλα
 - 3/4 φλ. πουρές κολοκύθας (κονσέρβα)
 - 1 1/2 κ. γλυκού μπαχαρικά για κολοκυθόπιτα
 - 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 - 1/4 κ. γλυκού αλάτι
 - 12 φέτες γλυκό ψωμί μπριός
 - 1/4 φλ. βούτυρο
 - 1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
 - 1 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
 
Για τα μπαχαρικά για κολοκυθόπιτα:
- 4 κ. γλυκού σκόνη κανέλα
 - 2 κ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
 - 1 κ. γλυκού σκόνη γαρίφαλο
 - 1/2 κ. γλυκού σκόνη μοσχοκάρυδου
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την κανέλα με το τζίντζερ, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, τον πουρέ κολοκύθας, ενάμισι κουταλάκι από το μείγμα μπαχαρικών, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
 - Μία-μία, βύθισε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα αυγών για περίπου 10 δευτερόλεπτα, ώστε να απορροφήσουν τα υγρά.
 - Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε μιάμιση κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
 - Σε μερίδες των δύο, ψήσε τις αυγόφετες για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
 - Επανάλαβε την διαδικασία λιώνοντας και το υπόλοιπο βούτυρο για τις επόμενες αυγόφετες.
 - Σέρβιρε όσο είναι ζεστές περιχύνοντας με το σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζοντας με την άχνη ζάχαρη.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ