Αυθεντική γαλλική κρεμμυδόσουπα

1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και χορταστική κρεμμυδόσουπα απευθείας από… το Παρίσι

Συστατικά

  • 1/4 φλ. βούτυρο
  • 5 γλυκά κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 6 φλ. ζωμός βοδινού
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ. γλυκού λευκό ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 12 φέτες από γαλλική μπαγκέτα
  • 1 φλ. γραβιέρα Νάξου
  • 1 φλ. έμενταλ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρισε τα κρεμμύδια για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο και ανακάτεψε για ένα λεπτό με τα κρεμμύδια.
  • Ρίξε και το κρασί στην κατσαρόλα, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της για να ξεκολλήσουν τα κρεμμύδια.
  • Πρόσθεσε και τον ζωμό βοδινού, το θυμάρι και την δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας τακτικά.
  • Μόλις περάσουν 20 λεπτά, αφαίρεσε το θυμάρι και την δάφνη και πρόσθεσε αλατοπίπερο και το ξύδι.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στο γκριλ και τοποθέτησε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί.
  • Βάλε τις φέτες μπαγκέτας στον φούρνο και ψήσε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν.
  • Μοίρασε την σούπα σε πυρίμαχα μπολ και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
  • Βάλε πάνω στο κάθε μπολ τις φέτες ψωμιού ώστε να καλυφθεί η σούπα και από πάνω πασπάλισε με το μείγμα τυριών.
  • Ψήσε στον φούρνο (γκριλ_ για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σέρβιρε την κρεμμυδόσουπα όσο είναι ζεστή.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164