Γιατί γινόμαστε πιο όμορφες το καλοκαίρι; Bonus: τα beauty διδάγματα των διακοπών!

Έναν ολόκληρο χρόνο περιμένεις το καλοκαίρι και τις διακοπές σου. Και μετά το καλοκαίρι έρχεται, εσύ πας διακοπές και όλο αυτό γίνεται τόσο γρήγορα σαν ένα ανοιγοκλείσιμο (!*?) του ματιού. Και ναι, ξέρω πως θα μου πεις πως κάθε εποχή έχει και τα καλά της και πως ο Σεπτέμβριος είναι υπέροχος μήνας για να ανακαλύπτεις την πόλη σου και ένα σωρό άλλα τέτοια (αλήθεια τώρα;). Αλλά να που κανένας άλλος μήνας ή/και εποχή δεν σε κάνει τόσο ξέγνοιαστη- όμορφη- όλα-τα-επίθετα-του-κόσμου όσο εκείνος ο Ιούνιος, εκείνος ο Ιούλιος κι εκείνος ο Αύγουστος.

Και επειδή το φαινόμενο του γίνεσαι πιο όμορφη το καλοκαίρι δεν είναι τόσο εύκολο να αναλυθεί, ας κάνουμε focus στα beauty μαθήματα που παίρνουμε κάθε καλοκαίρι κυρίως από τις διακοπές μας, μήπως βρούμε κάποια συσχέτιση. Ή/και χωρίς λόγο! Απλώς γιατί μας αρέσει να μιλάμε για το καλοκαίρι.

1. Το καλοκαίρι μπορείς να πάρεις μαζί σου όλο εκείνο το τεράστιο νεσεσέρ με τα 45 make up (και τους 60 μαθητάδες wt*) και να χρησιμοποιήσεις μόνο ένα lip balm. Βεβαίως, όσο μεγαλώνεις γίνεσαι σοφότερη με τα καλοκαίρια. Πάρε για παράδειγμα εμένα που φέτος δεν πήρα κα-νέ-να προϊόν μακιγιάζ.

2. Τα beach waves της θάλασσας δεν θα τα πετύχεις με κανένα προϊόν για beach waves στην πόλη! Και κάπου εδώ να πω ότι όλα εκείνα τα 52986 αφιερώματα για τα τελειότερα salt sprays δεν τα παίρνω πίσω. Αλλά να που αν δεν βουτήξεις το κεφάλι σου στην θάλασσα και δεν στεγνώσουν τα μαλλιά σου από τον αέρα του νησιού το αποτέλεσμα αυτό δεν θα το έχεις. Αλήθεια, εσύ πόσες φορές είπες σε αυτές τις διακοπές σου ας μείνω με το αλάτι δεν έγινε τίποτα; Κι έγιναν… τέλεια μαλλιά;

3. Το καλοκαίρι μπορείς να αφήσεις τα νύχια σου άβαφα και να μην τρέχει και τίποτα!
Ή καλύτερα: πρέπει να τα αφήσεις άβαφα για να ξεκουραστούν από τα απανωτά ημιμόνιμα ενός ολόκληρου χειμώνα. Μάλιστα, όλο αυτό έχει και όνομα: λέγεται honeymoon manicure (τάχα μου στέλνεις τα νύχια σου ταξίδι του μέλιτος για ξεκούραση) και σετάρεται τέλεια με ένα ωραιότατο- μικροσκοπικό- χωρίς κουκούτσια καρπούζι!

4… Αλλά μετά από λίγο να σκεφτείς πως είσαι κορίτσι και να θες να φας ένα mini καρπούζι (με κουκούτσια αυτή τη φορά) έχοντας ένα μανικιούρ βρε αδερφέ! Α ναι! Κι ένα από τα σπουδαιότερα beauty μαθήματα των διακοπών είναι ότι δεν πρέπει να βάψεις ούτε φλούο, ούτε μαύρο, ούτε κανένα άλλο έντονο χρώμα και να φύγεις για διακοπές. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος το μανικιούρ σου να ξεφτίσει και ένα ξεφτισμένο μανικιούρ φαίνεται πολύ περισσότερο πάνω σε ένα έντονο χρώμα παρά σε ένα nude ή ένα γαλακτερό. Right?

5. Το καλοκαίρι (γενικά) και στις διακοπές (ειδικά) αρχίζεις να θυμάσαι ότι έχεις και σώμα και δεν είσαι μόνο μάτια, μύτη, χείλη, μαλλιά. Και αρχίζεις να βάζεις αντηλιακό στο σώμα σου και κρέμες ενυδατικές που ποτέ δεν είναι αρκετές μετά το μπάνιο και όλη αυτή η επαφή που αποκτάς ξαφνικά από το λαιμό σου και κάτω σε κάνει να σε αγαπάς πιο πολύ.

6. Στις διακοπές σου αρχίζεις να πιστεύεις σε κλισέ του τύπου η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας.
Γιατί δεν σε νοιάζει να φτιασιδωθείς αλλά να πάρεις το ποδήλατό σου (ok, το δανεικό σου) και να πας μέχρι την κοντινότερη παραλία. Κι εύχεσαι αυτή η κοντινότερη παραλία να είναι αρκετά μακριά ώστε να σε χτυπήσει ο αέρας του νησιού, να οξυγονωθεί κάθε σου κύτταρο, να χορτάσει ο εγκέφαλος σου πληροφορία και τοπία και να φτάσεις τελικά με αυτό το τέλειο αναψοκοκκίνισμα που κανένα ρουζ δεν μπορεί να σου χαρίσει. Και είναι το ίδιο αναψοκοκκίνισμα που φέτος παίρνει το όνομα Post Gym Face και γίνεται huge trend.

Ξέρεις κάτι; Ας μην προσπαθείς να αναπαράξεις το trend του post gym face με πινέλα και make up. Ας πάρεις το ποδήλατό σου κι ας βγεις εκεί έξω να κάνεις βόλτες.

Γιατί ίσως ο λόγος που γινόμαστε πιο όμορφες το καλοκαίρι είναι γιατί δεν έχουμε την ανάγκη να δείχνουμε όμορφες. Γιατί το καλοκαίρι θέλουμε απλώς να κάνουμε ποδηλατάδες κι απλωτές. Και κοίτα να δεις που τελικά η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας.

Be youtiful!

Last chance info: τα credits για τα γραφικά ανήκουν στην Μαρία Χριστοπούλου και για τις photos στον @livingathens που ζει στην Αθήνα και βγάζει υπερφανταστικές φωτογραφίες στα νησιά 😛

And More