7 από τις πιο εντυπωσιακές οροφές του κόσμου – έτσι για να χαζέψεις!

Από αριστουργήματα της αρχαιότητας μέχρι μοντέρνα θαύματα της αρχιτεκτονικής, οι ομορφότερες και πιο εντυπωσιακές- τόσο από αισθητική όσο και από κατασκευαστική οπτική- οροφές στο κόσμου αφήνουν το θεατή να νιώθει τον απόλυτο θαυμασμό.

Μωσαϊκά καλειδοσκόπια στο Ιράν και το Πακιστάν, απαράμιλλου κάλους τοιχογραφίες στη Βασιλική της Lyon και επιβλητικές πέτρινες αψίδες στη Γλασκόβη είναι κάποιες από τις πιο θαυμαστές αρχιτεκτονικές δημιουργίες.

 

Ο ναός Chaturmukha Dharana Vihara είναι αφιερωμένος στον Tirthankara Rishabhanatha. και βρίσκεται κοντά στην πόλη Sadri, στην περιοχή Pali του Rajasthan.

Η Βασιλική της Notre-Dame de Fourviere στην Lyon της Γαλλίας χτίστηκε το 1872 από τους Pierre Bossan and Sainte-Marie Perrin και βρίσκεται ανάμεσα στο Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου στο Gloucester της Αγγλίας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αριστουργήματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής, το οποίο χτίστηκε τον 11ο αιώνα.

Η λουθηρανική εκκλησία Hallgrímskirkja στο Ρέικιαβικ της Ισλανδία χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Guðjón Samúelsson το 1937 με σκοπό να θυμίζει τους παγετώνες και τις άγριες κορυφογραμμές της χώρας και εντάσσεται στο κίνημα της Εξπρεσιονιστής αρχιτεκτονικής.

Το περίτεχνο τζαμί Shah Jahan στο Πακιστάν χτίστηκε τον 17ο αιώνα και αποτελεί τον κεντρικό χώρο λατρείας της πόλης Thatta.

Το τζαμί Sultan Ahmet που βρίσκεται δίπλα στην Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη θεωρείται τι ομορφότερο και μεγαλύτερο της πόλης, ενώ χρονολογείται στο 1609.

Το εμβληματικό αυτό κτίριο στην Ουαλία στεγάζει τη Βουλή και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Rogers Stirk Harbour & Partners.

Φωτογραφίες: iStock

Read More

And More