Autor Rooms: Εκεί που ο vintage ρομαντισμός συναντά το σύγχρονο σχεδιασμό και το νεο-γοτθικό στυλ

Κάτι φαίνεται να συμβαίνει εκεί στην Πολωνία τα τελευταία χρόνια, μιας και πέρα από ένας σχετικά οικονομικός ταξιδιωτικός προορισμός, μοιάζει να εξελίσσεται ταυτόχρονα με ραγδαίους ρυθμούς, τόσο σε επίπεδο αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού και τέχνης, όσο και στον τομέα της urban ανάπτυξης. Θα μπορούσε να πει κανείς, για παράδειγμα, ότι η Βαρσοβία είναι το νέο Βερολίνο και μάλιστα να μην “πέσει” πολύ έξω στη… μαντεψιά του! Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτό τον αστικό πολιτιστικό πλουραλισμό που προσφέρει αυτή την εποχή η Πολωνία είναι και το μοναδικό δείγμα κλασικής αρχιτεκτονικής και contemporary design που “συναντιούνται” στο πιο hip Bed & Breakfast της Βαρσοβίας, το υπερπολυτελές κατάλυμα Autor Rooms στο κέντρο της πόλης!

Η ιδιαιτερότητα του Autor Rooms δεν έγκειται στο γεγονός πως οι εγκαταστάσεις του στεγάζονται στους ορόφους ενός επιβλητικού κτιρίου του 19ου αιώνα, όπου ο νεοκλασικισμός “μπλέκεται” με το νεο-γοτθικό στυλ. Ούτε καν στο ότι οι τέσσερις κατοικίες που αποτελούσαν το αρχικό αρχιτεκτόνημα μετατράπηκαν σε τέσσερις πολυτελέστατους ξενώνες. Αλλά στο γεγονός πως η μετατροπή τους είναι αποτέλεσμα μιας ομάδας νέων local designers, που ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις καλλιτεχνικές σκέψεις τους για να δημιουργηθεί αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα! Υπό την έμπνευση και την καθοδήγηση του Mamastudio που ανέλαβε και το μεγαλόπνοο έργο, ο σχεδιασμός και η διακόσμηση των τεσσάρων διαμερισμάτων και των κοινόχρηστων χώρων έχει γίνει εξολοκλήρου με έπιπλα, αντικείμενα και αξεσουάρ που είναι custom made για τις ανάγκες του εξοπλισμού του καταλύματος! Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, το μοναδικό χαρακτήρα του!

Επιπλέον, μιας και το Mamastudio είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα creative & graphic πρακτορεία της χώρας, αναμενόμενο ήταν πως η τέχνη θα αποτελούσε σημείο αναφοράς σε όλους τους χώρους του μικρού ξενοδοχείου, αναδεικνύοντάς το σε mini cultural οδηγό πόλης, μιας και στους χώρους του φιλοξενεί έργα πλείστων ανερχόμενων τοπικών καλλιτεχνών! Η επιλογή των έργων τέχνης έγινε από τους curators της Starter Gallery και μάλιστα είναι διαθέσιμα για αγορά από τους επισκέπτες. Την ίδια στιγμή, έχει γίνει και μια μοναδική συλλογή λογοτεχνικών βιβλίων, καθώς και βινυλίων, τα οποία οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν κατά τη διαμονή τους!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να απολαύσεις τη μοναδική “θέα” των ξενώνων που θα βρεις στο Autor Rooms!

Η είσοδος-φουαγιέ σε έναν από τους τέσσερις ξενώνες του ξενοδοχείου, όπου κυριαρχεί το μπλε βελούδο και το graphic design.

Το υπνοδωμάτιο του ξενώνα, όπου το σκουρόχρωμα μπλε κυριαρχεί παντού, με τον καινοτόμο σχεδιασμό του μπάνιου να παραπέμπει σε ρετροφουτουριστικές αναφορές.

Το εσωτερικό του μπάνιου θυμίζει μεσοπολεμικό στυλ, ενώ τα σύγχρονα σκανδιναβικής κοπής στοιχεία δεν λείπουν από το χώρο.

Άλλο ένα υπνοδωμάτιο των ξενώνων, με το φυσικό φως να διαχέεται στο χώρο και να δημιουργεί αντιθέσεις με την κατάμαυρη κατασκευή του μπάνιου.

Σε περισσότερο νοσταλγικούς “ρυθμού” κινείται αυτό το υπνοδωμάτιο, που “αγκαλιάζει” το τρίπτυχο cozy, comfy & stylish.

Αυτό το nordic style δωμάτιο υιοθετεί όλους τους κανόνες του μινιμαλισμού, με την απουσία κρεβατιού, το κατάλευκο περιβάλλον και το “γυάλινο” μπάνιο να κλέβουν την παράσταση.

Στο εσωτερικό του μπάνιου κυριαρχεί το μάρμαρο, το φολιδωτό πλακάκι, ο χαλκός και φυσικά ο καθρέφτης.

Ένα ακόμη καθιστικό του ξενοδοχείου, όπου ο μπαρόκ χαρακτήρας συνδυάζεται με το Danish design και τον αρχιτεκτονικό φωτισμό.

Η κοινόχρηστη κουζίνα χρησιμοποιεί το ξύλο, το inox και το patterned τσιμεντοπλακάκι για να επενδύσει το vintage χαρακτήρα της.

Η κοινόχρηστη τραπεζαρία είναι διανθισμένη με τα custom made έπιπλα, τη “συλλεκτική” βιβλιοθήκη, αλλά και μοναδικά έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους της.

Read More

And More