Bath-ing trends: Ο στρογγυλός καθρέφτης είναι το must have item για το μπάνιο και δεν χωράει αμφιβολία

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να σου μιλάω για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει και μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου, αλλά η αλήθεια είναι πως οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν συχνά τη διαφορά. Και ενώ έχεις ετοιμαστεί (ψυχολογικά τουλάχιστον) να κάνεις το μεγάλο βήμα, να πάρεις τη βαριοπούλα και να ξεκινήσεις την ανακαίνιση, θα σου φωνάξω ένα “αλτ!” και θα σου εξηγήσω πως μερικές φορές με ελάχιστες πινελιές είναι δυνατό να φέρεις τη μεγαλύτερη ανανέωση! Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το σημερινό θέμα και αφορά στο μπάνιο σου. Όχι, δεν χρειάζεται να… ξηλώσεις τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής για να κάνεις το μπάνιο σου φωτογενές! Αρκεί να αλλάξεις τον καθρέφτη σου και θα έχεις την πολυπόθητη νέα εμφάνιση που τόσο λαχταράς! Και επειδή η μεγαλύτερη τάση στη διακόσμηση του μπάνιου αυτή τη στιγμή είναι οι στρογγυλοί καθρέφτες, ας μιλήσουμε λιγάκι για αυτούς…

Η γεωμετρία είναι ένα από τα πιο ισχυρά κινήματα στο χώρο του interior design. Για την ακρίβεια είναι η… πεμπτουσία του, αφού δεν νοείται χώρος χωρίς γεωμετρικές αναφορές. Παρ’ όλα αυτά, τον τελευταίο καιρό θα έχεις αντιληφθεί πως τη θέση των “ισχυρών” γραμμών και τον αυστηρών κατατάξεων έχουν αρχίσει να παίρνουν οι καμπύλες. Και αυτό είναι μια πολύ καλή εξέλιξη στη διακόσμηση, μιας και μέσα από τις πολλαπλές καμπύλες εξοικονομείται χώρος, άρα η εικόνα του εκάστοτε δωματίου μεγαλώνει, ενώ παράλληλα εισάγεται μια νέα μορφή… ρευστότητας στο interior με περισσότερη ελευθερία διακοσμητικών κινήσεων.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των καμπυλών που έρχονται στο προσκήνιο εντάσσονται και οι στρογγυλοί καθρέφτες, και δη στο μπάνιο, αφού με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται… επιμήκυνση των διαστάσεων και την ίδια στιγμή δίνουν στο μπάνιο το απαραίτητο touch of elegance, καθιστώντας ένα χώρο ελαφρώς παρεξηγημένο σε first class δωμάτιο του σπιτιού!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα καταλάβεις και μόνη σου γιατί οι στρογγυλοί καθρέφτες είναι η νέα μεγάλη τάση που θα καταλάβει το μπάνιο σου και θα “απογειώσει” την αισθητική του.

Η επιτομή του σύγχρονου design σε ένα μπάνιο. Marble, minimal στιβαρές γραμμές, urban αποχρώσεις και ο στρογγυλός καθρέφτης να αναδεικνύει την ελαφρότητα.

Ροζ, ροζ και πάλι ροζ! Το ροζ ταιριάζει με όλα και σίγουρα αυτός ο στρογγυλός καθρέφτης χωρίς πλαίσιο είναι το άψογο αξεσουάρ.

Τέσσερις τάσεις συναντιούνται σε ένα χώρο: ο στρογγυλός καθρέφτης “δένει” απόλυτα με το subway tile, το rattan, αλλά και το patterned τσιμεντοπλακάκι που επενδύει το δάπεδο.

Ο ορισμός του chic: κατάλευκη διακόσμηση με μαρμάρινο πάτωμα και μεταλλικός στρογγυλός καθρέφτης. Και φυσικά ένα μπουκέτο δροσερά τριαντάφυλλα για να αναδείξει τη ρομαντική πλευρά του elegance.

Mid century αισθητική, με σκουρόχρωμο ξύλο, subway tiles και δύο καμπυλωτές απλίκες που πλαισιώνουν το στρογγυλό καθρέφτη.

Άλλη μία ισχυρή τάση στο μπάνιο είναι το navy blue που εδώ αναδεικνύεται με τον στρογγυλό καθρέφτη και λίγη ζωντανή φύση.

Και η πιο φυσική πλευρά του μπάνιου, με το ακατέργαστο ξύλο να κάνει τη διαφορά, ενώ ο στρογγυλός καθρέφτης τοποθετήθηκε σε ένα παστέλ πλαίσιο για να τονιστεί η γεωμετρία του χώρου.

Read More

And More