Bathroom stories: Αυτή η τάση στο μπάνιο θυμίζει τόσο πολύ το Millenium, που θα σε ενθουσιάσει

Ίσως να έχεις καταλάβει πως τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στα… μπάνια! Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και λίγο αυτή τη στήλη, τότε μάλλον η παραπάνω διαπίστωση είναι ξεκάθαρη. Και σήμερα, λοιπόν, θα σου μιλήσω για αυτή την αγαπημένη μου περίπτωση! Γιατί, ευτυχώς, πέρα από εμένα φαίνεται πως και η ευρύτερη κοινότητα του interior design δίνει μεγάλη έμφαση πλέον και σε αυτό το χώρο του σπιτιού! Και μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα αγάπης που όλοι δείχνουμε πλέον προς το μπάνιο, οι designers και οι trend setters φροντίζουν συνεχώς να ανανεώνουν τις τάσεις για αυτό το ελαφρώς παρεξηγημένο σημείο του σπιτιού, καταφέρνοντας έτσι να ανανεώσουν ένα δωμάτιο που μέχρι πρότινος θεωρούταν περιττό να διακοσμηθεί! Και μετά από αυτή τη σύντομη εισαγωγή, ας πάμε και στο προκείμενο, που δεν είναι άλλο από το νέο και δυναμικά ανερχόμενο trend στην κατηγορία “μπάνιο” και λέγεται ψηφιδωτό πλακάκι!

Ναι, ναι, μπορεί να σκέφτεσαι ήδη πως το μικρό πλακάκι είναι “soooo 00s”, μιας και στις αρχές του 2000 ήταν η εποχή που μεσουράνησε ως τάση στο μπάνιο και ενίοτε την κουζίνα, αλλά η αλήθεια είναι πως το ψηφιδωτό είναι ένα ρεύμα με πιο βαθιές βάσεις. Συγκεκριμένα, ήταν η απόλυτη τάση στη δεκαετία του ’70 και του ’80, οπότε και χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή. Από τότε μέχρι σήμερα είναι τόσα πολλά τα σχεδιαστικά και διακοσμητικά ρεύματα που έχουν μεσολαβήσει, φέρνοντας φρέσκο “αέρα” σε έναν ξεχασμένο χώρο, όπως το μπάνιο, και τα οποία περιελάμβαναν από βιομηχανικό μπετόν και subway tiles, μέχρι millenial pink τοίχους και contemporary μωσαϊκό. Όπως, όμως, όλα τα πράγματα στο χώρο του lifestyle όπου οι ιδέες και οι επιρροές ανακυκλώνονται με το πέρασμα του χρόνου, έτσι και το μικροσκοπικό ψηφιδωτό πλακάκι βρήκε ξανά τον τρόπο να… τρυπώσει στα σπίτια μας! Μάλιστα, σε αντίθεση με τις φαντασμαγορικές συνθέσεις από διαφορετικές αποχρώσεις που μεσουράνησαν στο Millenial, αποτυπώνοντας το πνεύμα της εποχής, σε αυτή τη φάση το μικρό πλακάκι τείνει να “αγκαλιάσει” τη μονοχρωμία ή το μονοχρωματικό layering, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αποκτά και ιριδίζουσες προεκτάσεις!

Και για να μην σε κρατάω σε αγωνία, παρακάτω μπορείς να δεις μερικές από τις πιο stylish αποτυπώσεις της τάσης και να διαλέξεις ποια ταιριάζει περισσότερο στο χώρο και την αισθητική σου!

Αν είσαι λάτρης του μινιμαλισμού και του σκανδιναβικού design, τότε αυτό το μπάνιο είναι βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρά σου! Γκρι πλακάκι, φίνα υφάσματα, παλαιωμένο ξύλο και ψάθα σε απίθανο αισθητικό συνδυασμό.

Η cool πλευρά της ζωής συνδυάζει το λευκό ψηφιδωτό πλακάκι με μαύρους αρμούς και φυσικά μια έντονη πετρόλ απόχρωση που είναι so hot right now!

Και για εκείνους, όμως, που αγαπούν τη vintage αισθητική και αντλούν έμπνευση από τις δεκαετίες του ’40 και του ’50, το μικρό πλακάκι μπορεί να κάνει “θαύματα” στο μπάνιο.

Επειδή, όμως, ο βιομηχανικός σχεδιασμός δεν φαίνεται πως έχει σκοπό να υποχωρήσει από τις τάσεις του interior design, μπορεί να συνδυαστεί με τεράστια ευκολία με το ψηφιδωτό.

Ο… οργασμός του millenial style: ένα πιο-ροζ-πεθαινεις μπάνιο, με ψηφιδωτό πλακάκι το οποίο συμπληρώνεται από μωσαϊκό δάπεδο και rose gold μεταλλικές λεπτομέρειες.

Για άλλη μια φορά, ο σκανδιναβισμός κερδίζει τη μάχη και επικρατεί στην κορυφή, ακόμη κι όταν το ψηφιδωτό πλακάκι έρχεται σε μικρότερη έκταση.

Read More

And More