Site icon TLIFE

Ένας σταθμός σε σχήμα πλοίου! Δες τις φωτογραφίες!

Ιδιαίτερα πρωτότυπη, οικολογική αλλά και σε αρμονία με το περιβάλλον είναι αυτή η κατασκευή που φιλοξενεί έναν σταθμό transit στην Tahoe CIty στην Αμερική. Ο χώρος αυτός χτίστηκε σε μία προσπάθεια η τοπική αρχή να πείσει τους πολίτες να χρησιμοποιούν πιο συχνά τα δημόσια μέσα μεταφοράς ώστε να αποσυμφορηθεί η πόλη. Και αυτό διότι χάρη αλλά και εξαιτίας της διάσημης λίμνης Τάχο, της μεγαλύτερης στη Βόρεια Αμερική, η περιοχή γνώρισε πρωτόγνωρη και ραγδαία ανάπτυξη που όμως έκανε κακό στο φυσικό περιβάλλον.

/
Ο διακομιστικός αυτός σταθμός έχει φτιαχτεί με απόλυτα οικολογικό τρόπο ώστε να σέβεται το περιβάλλον αφού τα βασικά του υλικά είναι το ξύλο και η πέτρα.


Διαθέτει χώρους όπου οι επιβάτες μπορούν να ξεκουράζονται περιμένοντας το λεωφορείο.


Ο σταθμός είναι χτισμένος από γρανίτη Sierra και ξύλο κόκκινου κέδρου, υλικά που υπάρχουν άφθονα στην περιοχή.


Το κτίριο διαθέτει μοναδικούς οικολογικούς μηχανισμούς που εκμεταλλεύονται το ηλιακό φως για ζέστη το χειμώνα και παρέχει σκιά για δροσιά το καλοκαίρι.


Η στέγη του σταθμού είναι φτιαγμένη ώστε να θυμίζει πλοίο. Πέρα από το καλολογικό στοιχείο, η στέγη αυτή είναι ικανή να δεχτεί τεράστια ποσότητα χιονιού και ένα μοναδικό σύστημα που το λιώνει, αποθηκεύει το νερό και το χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του σταθμού όπως οι τουαλέτες.


Επιπλέον, ο τρόπος που είναι χτισμένος ο σταθμός επιτρέπει στον επιβάτη να παρατηρεί την υπέροχη θέα στη φύση που περιβάλλει το σταθμό.

Μοναδικό, ε;

© 2024 tlife.gr