Το Pinterest μίλησε: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στο φετινό χριστουγεννιάτικο décor

Μπορεί να στόλισες, μπορεί και όχι. Μπορεί να θέλεις να στολίσεις, μπορεί και να μην σε ενδιαφέρει. Ξέρεις κάτι, όμως; Είναι γιορτές και είναι κάπως κρίμα να μην νιώσεις αυτό το χαρούμενο συναίσθημα που δίνει το γιορτινό σπίτι, με τα λαμπάκια του, τις ζεστές υφές και το christmas spirit διάχυτο παντού! Ξέρεις και κάτι άλλο; Αν έχεις βαρεθεί τα δέντρα, τα κόκκινα, τα χρυσά και ασημένια στολίδια και τις παραδοσιακές διακοσμήσεις, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να το κάνεις με εντελώς διαφορετικό τρόπο! Άλλωστε, εκατομμύρια άλλοι εκεί έξω αισθάνονται ακριβώς το ίδιο με εσένα και για αυτό το λόγο επιλέγουν νέες ιδέες και λύσεις! Τουλάχιστον, έτσι φαίνεται από τους χρήστες του Pinterest, που για άλλη μια χρονιά ανέδειξαν τα απόλυτα trends της χριστουγεννιάτικης περιόδου! Και ναι, είναι πολλά, είναι διαφορετικά και κάποια δεν είναι καν χριστουγεννιάτικα με την παραδοσιακή έννοια! Γιατί σίγουρα κάτι μπορεί να είναι festive, χωρίς να είναι christmassy!

Τα τελευταία χρόνια, οι προτιμήσεις του κοινού στο Pinterest εναλλάσσονται διαρκώς, χωρίς ωστόσο να χάνεται μια κοινή κατεύθυνση προς τις τάσεις που επικρατούν. Με λίγα λόγια, ό,τι είναι όμορφο, stylish και elegant τείνει να “αγκαλιαστεί” από μεγάλη μερίδα του κόσμου, δίνοντας συχνά ένα ενιαίο αισθητικό ρεύμα, που παρασύρει με τη σειρά του ακόμη περισσότερους εκεί έξω! Κάπως έτσι και φέτος, τα αποτελέσματα δόθηκαν από το Pinterest, ορίζοντας ως trends της σεζόν μερικά ελαφρώς αναμενόμενα, αλλά και αρκετά εντελώς… πρωτόγνωρα! Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει το γεγονός πως η εποχιακή διακόσμηση μπορεί να πάρει άπειρες μορφές και να διαμορφωθεί σύμφωνα με το χαρακτήρα και την κουλτούρα του καθένα! Με λίγα λόγια, το χριστουγεννιάτικο décor σου μπορεί να προσαρμοστεί άψογα στο γούστο και την αισθητική σου, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις την… κοσμοθεωρία σου!

Για να πάρεις, λοιπόν, ιδέες, αλλά και να ενημερωθείς για τις μεγαλύτερες τάσεις στο φετινό χριστουγεννιάτικο interior design, όπως διαμορφώθηκαν από τους χρήστες του Pinterest, ρίξε μια ματιά παρακάτω!

 

Το neutral στρώσιμο του εορταστικού τραπεζιού

Δεν χρειάζεται να γεμίσεις κόκκινες πετσέτες και χρυσά τραπεζομάντιλα! Όσο πιο ουδέτερο και φυσικό είναι το αποτέλεσμα, τόσο το καλύτερο!

Οι γιρλάντες

Ειδικά οι φυσικές έχουν φέτος την τιμητική τους! Και είναι απολύτως αναμενόμενο, σε μια χρονιά που τα φυσικά φυτά ήταν στην κορυφή των τάσεων!

Το millenial pink

Ακόμη και στις κολοκύθες! Γενικότερα, οι προτιμήσεις στο art de la table στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο!

Οι μπλε και λευκές πορσελάνες

Άλλη μία πρόταση για το γιορτινό τραπέζι είναι αυτά τα εκπληκτικά πιάτα και δοχεία που θα προσθέσουν… πόντους elegance στο ρεβεγιόν σου!

Ο χριστουγεννιάτικος ανανάς

Ναι, it’s a thing και εδώ θα διαβάσεις όσα θέλεις να μάθεις για αυτό!

Τα πελώρια μπαλόνια

Μία περίπτωση που δεν πιστεύαμε ότι θα συναντήσουμε ποτέ. Και όμως υπάρχει και θα τη δεις εδώ!

Το Furoshiki wrapping

Eco-friendly και super cute τρόπος τυλίγματος των δώρων από την Ιαπωνία και θα μάθεις τα πάντα εδώ!

Τα δέντρα από washi tape

Αν έχεις βαρεθεί το παραδοσιακό έλατο, τότε αυτή είναι η πιο οικονομική και δημιουργική πρόταση για την εναλλακτική διακόσμησή σου!

Τα μπαλόνια με γκλίτερ

Ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις glam και λαμπερό look στη διακόσμησή σου είναι να βουτήξεις μερικά μπαλόνια σε σκόνη γκλίτερ!

Read More

And More