Ποιες είναι οι τάσεις που έχουν γίνει κλασικές αλλά ίσως λιγάκι… πολυφορεμένες;

Ποιες είναι οι τάσεις που έχουν γίνει κλασικές αλλά ίσως λιγάκι… πολυφορεμένες; | tlife.gr

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με τις τάσεις; Όλοι τις μαθαίνουμε, όλοι τις βλέπουμε ξανά και ξανά και τελικά όλοι τις… φοράμε στα σπίτια μας. Και κάπως έτσι, καταλήγουμε με σχεδόν πανομοιότυπες διακοσμήσεις, μιας και η κοινή γραμμή είναι αναπόφευκτη! Και κάπου εκεί χάνεται: 1ον το μέτρο, 2ον το ενδιαφέρον και 3ον η μοναδικότητά μας. Για αυτό και ένα από τα μεγαλύτερα trends όλων των εποχών είναι να μην ακολουθείς τυφλά τις τάσεις, αλλά να βάζεις την προσωπικότητά σου σε ό,τι κι αν κάνεις! Γιατί αυτό το αποτέλεσμα θα είναι αυθεντικό, ξεχωριστό και (όπως αποδεικνύεται τελικά) δυσεύρετο! Ωστόσο, κάπου ανάμεσα σε όλες αυτές τις προτάσεις που ξεπηδούν από τα social media και τα περιοδικά με ιλιγγιώδη ταχύτητα, υπάρχουν και ορισμένες τόσο διαχρονικές και γοητευτικές που δύσκολα καταφέρνεις να τους ξεφύγεις, όση υπερέκθεση κι αν έχουν υποστεί! Ξέρεις ποια είναι αυτά τα trends;

Θα μπορούσε κανείς να τα χαρακτηρίσει πλέον και κλασικά, μιας και η πορεία τους τα έχει καταστήσει σχεδόν σταθερές αξίες στο interior design. Την ίδια στιγμή, καταφέρνουν να συγκεντρώσουν μέσα τους διαφορετικές αισθητικές επιρροές, από τα cozy 60s και τα βιομηχανικά 80s, έως τον contemporary σχεδιασμό και nordic influence. Πάντως, όλοι τα έχουμε αγαπήσει, τα περισσότερα τα έχουμε εντάξει σε διάφορα σημεία των σπιτιών μας και συνεχίζουμε να τα αγαπάμε, όπως την πρώτη στιγμή που τα είδαμε! Μήπως, όμως, είναι κάπως αναμενόμενα; Μήπως αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της… μανιέρας; Μήπως αυτά τα κλασικά trends κινδυνεύουν τελικά να καταργηθούν;

Αν σου έχω εξάψει τη φαντασία και αναρωτιέσαι ποιες από αυτές μπορεί να έχεις στο σπίτι σου, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω για να μάθεις ποιες είναι οι τάσεις που ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή να αποχαιρετίσεις!

Τα subway tiles

Ποιος μπορεί να αρνηθεί την αισθητική ανωτερότητά τους; Πραγματικά, μία από τις προσθήκες στο μπάνιο και την κουζίνα που ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη και έκαναν κάθε interior design να “λάμψει”. Αλλά ξαφνικά είναι παντού γύρω μας και από μια chic και εκλεπτυσμένη πινελιά μετατράπηκαν γρήγορα σε mainstream ρεύμα.

Τα ριχτάρια και χαλάκια από faux γούνα

Βρες μου κάποιον που μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την… επέλαση του nordic design που ανέδειξε το hygge όσο λίγα στοιχεία. Αλλά μήπως σου φαίνεται πως έχει γίνει ένα κοινότοπο trend; Το βλέπεις σε κουβερτάκι, σε κάλυμμα για τον καναπέ, σε ριχτάρι για το κρεβάτι, σε κιλίμι για το τζάκι και κάπου εκεί ίσως και να πνίγεσαι…

Τα ασπρόμαυρα μπάνια με μπρούτζινες λεπτομέρειες

Αδιαμφισβήτητα ο συνδυασμός τους είναι τόσο elegant και εκλεπτυσμένος, που σίγουρα τα μάτια σου έκαναν… καρδούλες την πρώτη φορά που τα αντίκρισες. Και από εκεί που δεν το περίμενες, γέμισαν τα σπίτια με δαύτα, αφαιρώντας τους λίγο-λίγο τη μοναδικότητά τους.

Το ακατέργαστο re-used ξύλο

Στην εποχή του eco-friendly living και της στροφής προς τη φύση, το ακατέργαστο ξύλο έγινε το σήμα-κατατεθέν μιας ολόκληρης διακοσμητικής “σχολής”! Αλλά μπορεί και να σε έχει κουράσει πλέον, να έχεις ανάγκη να δεις περισσότερη καθαρότητα και γεωμετρία στις γραμμές, γιατί (στο τέλος-τέλος) αυτό το έργο το έχεις ξαναδεί!

Τα βιομηχανικά φωτιστικά

Ήταν τόσο εντυπωσιακή η εμφάνισή τους στο interior design, που αμέσως έλαμψαν στο χώρο! Αλλά κάπου τώρα μοιάζουν η “εύκολη λύση”. Όπου αμφιταλαντεύεσαι για το σωστό φωτιστικό, “μπαμ” κρεμάς ένα industrial. Και αυτά καλό είναι να μην γίνονται, όταν οι επιλογές σου πλέον είναι τόσο πολλές!

READ more