Αυτό το λιλιπούτειο διαμέρισμα στην Ταϊπέι θα σε κάνει να… τρίβεις τα μάτια σου με το στυλ του

Αυτό το λιλιπούτειο διαμέρισμα στην Ταϊπέι θα σε κάνει να… τρίβεις τα μάτια σου με το στυλ του | tlife.gr

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ζήσει σε ελάχιστα τετραγωνικά, είτε λόγω της χαμηλότερης τιμής ενοικίου, είτε εξαιτίας της δυσκολίας ανεύρεσης κατοικίας -ανάλογα με την εκάστοτε χώρα και το οικιστικό σύστημά της. Γι’ αυτό και πλέον μπορείς να συναντήσεις τους πιο ευφάνταστους, καλοσχεδιασμένους και σούπερ λειτουργικούς χώρους που “στριμώχνονται” σε εξαιρετικά μικρές διαστάσεις. Μία από τις αντίστοιχες περιπτώσεις είναι και αυτό το λιλιπούτειο διαμέρισμα στην Ταϊπέι που σχεδιάστηκε από το ταϊβανέζικο γραφείο A Little Design! Βλέπεις, η αρχιτεκτονική ομάδα χρειάστηκε να διαμορφώσει ένα πρώην πιάνο στούντιο σε ένα πλήρως λειτουργικό και ταυτόχρονα stylish σπίτι που απλώνεται σε μόλις 17,6 τ.μ.!

Και όμως, αυτό το εκπληκτικά μικρό διαμέρισμα με την ψηλή οροφή κατάφερε να μετατραπεί σε “ναό” του στυλ και της εργονομίας, χάρη στις παρεμβάσεις των σχεδιαστών! Βάσει της προηγούμενης διάταξης του χώρου, το σπίτι δεν θα μπορούσε να εντεπεξέλθει στις ανάγκες της νέας ιδιοκτήτριάς του. “Το μπάνιο ήταν σχετικά μεγάλο σε σχέση με το μέγεθος του σπιτιού, ενώ η κουζίνα δεν ήταν καθόλου πρακτική -δεν χωρούσε καν ψυγείο” λέει το studio A Little Design.

Κάπως έτσι, η ομάδα αποφάσισε να αλλάξει εντελώς την διάταξη του σπιτιού, μεταφέροντας τους βασικούς χώρους σε νέα σημεία και δημιουργώντας καινούρια δωμάτια και επίπεδα. Έτσι, το υπνοδωμάτιο “στεγάστηκε” στον… εξώστη, ενώ από κάτω δημιουργήθηκε έξτρα αποθηκευτικός και κοινόχρηστος χώρος. “Σε αυτό το διαμέρισμα, όλες οι λειτουργίες είναι γειτονικές, αλλά ξεκάθαρα διαχωρισμένες. Για παράδειγμα, οι σκάλες δεν παρέχουν μόνο πρόσβαση στον χώρο του υπνοδωματίου, αλλά επιπλέον βελτιώνουν την προσβασιμότητα στα υψηλότερα σημεία της χτιστής ντουλάπας” προσθέτει το studio.

READ more