Candy Loft: Το εντυπωσιακό loft που χτίστηκε σε ένα παλιό εργοστάσιο καραμέλας

Candy Loft: Το εντυπωσιακό loft που χτίστηκε σε ένα παλιό εργοστάσιο καραμέλας | tlife.gr

Οργανικές αποχρώσεις, καμάρες, μάρμαρο, φυσικό ξύλο, βιομηχανικό μπετόν, κυβιστικοι όγκοι και ατμοσφαιρικές καμάρες. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του iconic loft στο Τορόντο, που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο StudioAC σε ένα παλιό εργοστάσιο καραμέλας! Αυτοί οι νέοι όγκοι, τα εκτεθειμένα υλικά και οι λευκές αποχρώσεις είναι μια έμπνευση που στόχο έχει να προάγει τον ραφιναρισμένο μινιμαλισμό και την υψηλή αισθητική της αφαιρετικότητας! Με έκταση 156 τ.μ. και μόλις ένα υπνοδωμάτιο στην αχανή open plan διάταξή τους, το Candy Loft που βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης του Καναδά, εκμεταλλεύεται με μοναδικό τρόπο το βιομηχανικό παρελθόν του κτιρίου, ώστε να “αναγεννηθεί” μέσα από αυτό πιο φυσικό και περισσότερο “οργανικό”!

Μέσα από τους θολωτούς διαδρόμους και τα ξύλινα δάπεδά του, το εντυπωσιακό και υπερπολυτελές loft καταφέρνει να διατηρεί σε… φυσικά επίπεδα το κυριότερο μέρος του design του, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη έμφαση στις αντιθέσεις του προϋπάρχοντος χώρου με την σημερινή εικόνα του. Επιπλέον, μέσα από τις γεωμετρικές αντιθέσεις, τα αρχιτεκτονικά αυτά στοιχεία λειτουργούν και ως “μεγεθυντικοί φακοί”, αφού η συνεχής εναλλαγή από τις “σκληρές” και αιχμηρές γραμμές της απόλυτης συμμετρίας, ο χώρος μεταπηδά σε πιο “χαλαρά” και καμπυλωτά μοτίβα, αποκτώντας έτσι με εικονικό τρόπο μεγαλύτερη έκταση!

Από το αφαιρετικό φουαγιέ, ξεκινούν οι στενοί διάδρομοι που οδηγούν στους κυρίως χώρους του loft. Από την είσοδο, λοιπόν, περνάει κανείς στο καθιστικό και την κουζίνα με την τραπεζαρία, τα οποία απασχολούν έναν ενιαίο χώρο. Το φυσικό ξύλο και το μάρμαρο συνοδεύουν τα τσιμεντένια πατώματα και το εκτυφλωτικό φως από τα πολλαπλά παράθυρα, ενώ μπρούτζινες λεπτομέρειες στην τραπεζαρία και τα φωτιστικά “σπάνε” την ομοιομορφία της neutral χρωματικής παλέτας.

“Το σχέδιο του σπιτιού χρησιμοποιεί τον διάδρομο της εισόδου και την τοποθέτηση των κοινόχρηστων χώρων σε αυτό το σημείο, ώστε να απομονώσει τους ιδιωτικούς χώρους από την υπόλοιπη έκταση. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον με μεγάλα παράθυρα που βλέπουν τις εξωτερικές σκιάσεις των δέντρων” λέει η αρχιτεκτονική ομάδα του StudioAC.

READ more