Tala: Οι ολοκαίνουριες πολυτελείς εγκαταστάσεις της διάσημης εταιρίας φωτισμού στο Λονδίνο

Tala: Οι ολοκαίνουριες πολυτελείς εγκαταστάσεις της διάσημης εταιρίας φωτισμού στο Λονδίνο | tlife.gr

Όταν μιλάμε για design studios, για product και interior designer και σχεδιαστικά γραφεία, είναι αναμενόμενο να θεωρούμε πως ο εσωτερικός σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική ενός τέτοιου χώρου θα είναι υψηλής αισθητικής, εφάμιλλης του επιπέδου του αντίστοιχου επαγγελματία. Εννοείται πως αυτή η διαπίστωση ισχύει, αφού διαφορετικά θα μιλούσαμε για ένα… αποτυχημένο σχεδιαστικό εγχείρημα. Πώς, άλλωστε, να εμπιστευτείς έναν designer ή ένα brand του οποίου οι εγκαταστάσεις δεν σε εμπνέουν δημιουργικά; Ευτυχώς, όπως σε κάθε αντίστοιχη επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της, αλλά και το καταναλωτικό κοινό, το βρετανικό brand φωτισμού Tala, που είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό των ολοκαίνουριων HQ του στο Λονδίνο! Μάλιστα, τα πολυτελή και uber stylish γραφεία της εταιρίας στεγάζονται σε μια παλιά αποθήκη στις όχθες του Τάμεση, το οποίο περιλαμβάνει και μια εκθαμβωτική open ταράτσα!

Στην περιοχή Cambridge Heath, οι έκτασης 700 τ.μ. εγκαταστάσεις της Tala βρήκαν την ιδανική πραγμάτωσή τους σε ένα κτίριο που μεταμορφώθηκε πρόσφατα από βιομηχανική αποθήκη σε εργασιακό χώρο από το αγγλικό γραφείο Archer Architects. Από εκείνο το σημείο ανέλαβαν τα ηνία οι ιθύνοντες της εταιρίας φωτισμού, διαμορφώνοντας με μοναδικό στυλ το διώροφο κτίσμα! Αρκετοί χώροι χρειάστηκε να αφαιρεθούν, όπως τα πολυάριθμα WC που προϋπήρχαν στο κτίριο, ενώ αρκετά νέα παράθυρα προστέθηκαν στην δομή της αποθήκης, ώστε ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος και να αξιοποιηθεί το φυσικό φως σε όλη την έκτασή του.

Η in-house ομάδα σχεδιασμού της Tala είναι υπεύθυνη για την συνολική μετατροπή του interior design, η οποία επικεντρώθηκε στην δημιουργία ευέλικτων χώρων πολλαπλών χρήσεων, ώστε οι υπάλληλοι να έχουν την δυνατότητα να εργάζονται, να δοκιμάζουν την λειτουργικότητα των νέων προϊόντων τους, αλλά και να καλωσορίζουν τους πελάτες τους σε ένα ευχάριστο περιβάλλον! Και για να γίνει αυτό, θεωρήθηκε απαραίτητο να διατηρηθεί η αρμονία των εσωτερικών χώρων με το εξωτερικό περίβλημα των εγκαταστάσεων. Έτσι, ακολουθώντας την βιομηχανική αισθητική του κτιρίου, οι εσωτερικοί τοίχοι επενδύθηκαν με λευκό τούβλο και συνδυάστηκαν με ανακυκλωμένα πατώματα από ξύλο πεύκου, αλλά και industrial τύπου τζαμαρίες. Επιπλέον, ο χώρος “φιλοξενεί” πολυάριθμα φυτά, τα οποία λειτουργούν ως χρωματική πινελιά, ενώ προσφέρουν φρεσκάδα και συντάσσονται με το μεγαλύτερο διακοσμητικό trend της εποχής!

“Με κομψά υλικά και μινιμαλιστική χρωματική παλέτα, το γραφείο αποτίει φόρο τιμής στην βιομηχανική κληρονομιά του κτιρίου. Ο χώρος είναι συνώνυμος της υπόσχεσης της Tala να διατηρεί την κουλτούρα σταθερή μέσα από την ομορφιά” εξηγούν οι υπεύθυνοι της εταιρίας.

Κεντρικό σημείο των HQ του brand είναι η μεγάλη κουζίνα που έχει τοποθετηθεί στο πρώτο επίπεδο. Με σκούρα πράσινα έπιπλα, μια νησίδα επενδυμένη με μάρμαρο και μακρύ ξύλινο τραπέζι εστίασης όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να απολαμβάνουν τα γεύματά τους, η κουζίνα δικαιωματικά “κλέβει” τις εντυπώσεις. Από εκεί, ο χώρος οδηγεί στο εργαστήριο της εταιρίας, όπου συναρμολογούνται και ελέγχονται τα προϊόντα φωτισμού.

READ more