Rick Owens: Ο “νονός” του brutal chic στο σπίτι του!

Ο ανατρεπτικός σχεδιαστής Rick Owens άνοιξε το σπίτι του στο Παρίσι και αποκάλυψε ένα ακραίο και πρωτότυπο στιλ που ταιριάζει με την προσωπικότητά του, το brutal chic! Με επιρροές από Robert Mallet-Stevens, Donald Judd και τον κορυφαίο Le Corbusier το στιλ και η επίπλωση του σπιτιού, πολλά κομμάτια από την οποία έχει σχεδιάσει ο ίδιος ο Owens, δεν είναι ακριβώς οικεία και “ζεστή”.
Το αντίθετο μάλιστα, είναι μνημειώδης και δραματική, όπως επιθυμεί ο ίδιος. Ο Owens, ένας εκπατρισμένος Καλιφορνέζος που ζει μόνιμα πια στο Παρίσι, έκανε αίσθηση στις πασαρέλες με το glamorous grunge ύφος των ρούχων του.

Το σπίτι που στεγάζει τον Owens και τη γαλλίδα συζυγό του ήταν ακατοίκητο για 20 χρόνια. Το αγόρασε το 2004, ξήλωσε τα πάντα και κράτησε την “ακατέργαστη” μορφή του με εμφανές το μπετόν. Στη φωτογραφία από το σαλόνι του διακρίνονται δύο γκροτέσκ μαρμάρινα αγάλματα και ένα τραπέζι με καρέκλες που έχει σχεδιάσει ο ίδιος.


Παντελώς αφαιρετικές οι φόρμες στο καθιστικό και ένα γιγάντιο γλυπτό δίνουν μια απόκοσμη αίσθηση στο χώρο.


Το γραφείο του σχεδιαστή είναι γεμάτο ετερόκλητα αντικείμενα ενώ το βλέμμα μιας ταριχευμένης μαϊμούς δεσπόζει στο χώρο.


Η βασική κρεβατοκάμαρα αποτελείται από αυτό το κρεβάτι σε σχέδιο του ίδιου του Owens.


Και η αφαιρετική τραπεζαρία είναι σχέδιο του ίδιου.


Ένα ανάκλινδρο καλυμένο με σουέντ δέρμα είναι μια γωνιά για διάβασμα και περισυλλογή.


Το μόνο ίσως μέρος του σπιτιού που συμβαδίζει με τα μοντέρνα πρότυπα διακόσμησης είναι η βιβλιοθήκη σε σχέδιο του Owens.

Read More

And More