6 έξυπνες, deco ιδέες για εσένα που δεν θέλεις να στολίσεις Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το παραδοσιακό, Χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι για όλους. Δεν αρέσει σε όλους. Δεν χωράει σε όλα τα σπίτια. Δεν θέλουν όλοι να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και είναι απόλυτα λογικό. Απόλυτα κατανοητό. Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο στην άκρη το all time classic – αληθινό ή ψεύτικο – έλατο και ας σκεφτούμε λίγο out of the box. Υπάρχουν αμέτρητες άλλες ιδέες για να δώσεις γιορτινή διάθεση στο σπίτι σου. Σημειώνεις; 

Στόλισε την κουζίνα σου με λαμπάκια. Αυτά τα γνωστά που βάζουμε και στο δέντρο. Μην αφήσεις το τραπέζι κενό. Διακόσμησέ το με γιορτινά κηροπήγια και κεριά σε πράσινο ή κόκκινο χρώμα. Ίσως κάποιο μικρό δεντράκι, κουκουνάρια που παραπέμπουν σε Χριστούγεννα ή μια πιατέλα με γιορτινά διακοσμητικά και glitter.

Αν το σπίτι σου έχει σκάλα, διακόσμησέ την με γιρλάντες και φωτάκια. Την ίδια φιλοσοφία μπορείς να ακολουθήσεις και για διάφορα άλλα spot του σπιτιού: πάνω από το τζάκι, στα περβάζια των παραθύρων, στον πάγκο της κουζίνας και άλλα…

Κρέμασε πάνω από το κρεβάτι σου λαμπάκια και λευκά, ασημένια ή χρυσά αστέρια. Αυτά τα στοιχεία δύνανται να σε βάλουν αμέσως σε xmas mood.

Τις μπάλες που θα τοποθετούσες στο δέντρο σου, μπορείς να τις κρεμάσεις πάνω από την τραπεζαρία ή το τραπέζι της κουζίνας, στερεώνοντάς τις στα φωτιστικά με την βοήθεια πετονιάς, κλωστής ή σπάγκου. Παίξε με τα μήκη και δημιούργησε την πιο creative γωνιά.

Στόλισε τα έπιπλα του σαλονιού ή του χολ, με χρυσά διακοσμητικά που φωνάζουν «Χριστούγεννα» από χιλιόμετρα.

Μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου ή μπορείς να το αγοράσεις έτοιμο – για να μην παιδεύεσαι. Ο λόγος για ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Με αυτό θα διακοσμήσεις την εξώπορτα του σπιτιού σου. Ή οποιονδήποτε άλλο τοίχο θέλεις εσύ. Αν έχεις τζάκι στο σπίτι, θα ταίριαζε πολύ ωραία και πάνω από το τζάκι σου.

Read More

And More