Φάκελος “Υπνοδωμάτιο”: Πώς να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου αν θέλεις να μοιάζει με loft του Manhattan

Ξέρεις ποιο είναι το trend στο interior design που έχει καταφέρει να “σπάσει” τα στερεότυπα των trends, μέσα από τη διαχρόνικότητά του; Ξέρεις, αλλά δεν το παραδέχεσαι, γιατί χρόνια τώρα λες πως του χρόνου δεν θα υπάρχει στον ορίζοντα, αλλά πάλι μπροστά σου το βρίσκεις και μάλιστα καθόλου τυχαία, μιας και είναι ένα από τα πιο stylish θέματα στη διακόσμηση. Αν ακόμα δυσκολεύεσαι να το παραδεχθείς, τότε θα χρειαστεί να το τονίσω: το lofty style είναι ακόμα… in style και deal with it! Και για να μιλήσω σοβαρά, ναι, το industrial στυλ στη διακόσμηση βρίσκει συνεχώς τρόπους να κρατιέται στην επιφάνεια και μάλιστα στον… αφρό, την crème de la crème του interior και το κάνει με τις πιο ευφυείς και εύστοχες διαδικασίες! Για παράδειγμα, τώρα έχει καταφέρει να συνδυαστεί άψογα με το scandinavian look, αλλά και με το boho chic και να δημιουργήσει ένα υβρίδιο άκρως σαγηνευτικό!

Και μιας και σε αυτή την καλοκαιρινή φάση που διανύουμε η… ονειροπόληση είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά και επιβάλλεται, ας μιλήσουμε για το lofty style στο υπνοδωμάτιο, το “καταφύγιό” σου, το ησυχαστήριό σου και το αποκούμπι σου! Γιατί τι μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρον από αυτή τη μοναδική αίσθηση ευρύχωρης χαλάρωσης και stylish διακόσμησης για την κρεβατοκάμαρα, αν όχι το υβριδικό βιομηχανικό ρεύμα; Η αλήθεια, όμως, είναι πως τα lofts δεν υπάρχουν και σε αφθονία στην Ελλάδα, επομένως χρειάζεται να διαμορφώσεις το δωμάτιό σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκτήσει την “προσωπικότητα” του loft που ονειρεύεσαι! Και μπορεί να σου φαίνεται κάπως ουτοπικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και θα σου το αποδείξω!

Διάβασε, λοιπόν, παρακάτω τι θα χρειαστεί να κάνεις για να αποκτήσει το υπνοδωμάτιό σου τον lofty χαρακτήρα που… λιμπίζεσαι!

Χρησιμοποίησε ένα κρεβάτι με θόλο

Πέρα από το γεγονός πως το ζητούμενο στα lofts είναι τα πολύ (πολύ!) ψηλά ταβάνια και κάπως πρέπει να δημιουργήσεις αυτή την αίσθηση στο κλασικό σπίτι σου, τα κρεβάτια με θόλο είναι η νέα μεγάλη τάση στην κρεβατοκάμαρα! Με αυτό τον τρόπο θα έχεις και μια ενημερωμένη διακόσμηση, αλλά και ένα δωμάτιο που θα μιμείται το ύψος!

Βάλε λεπτομέρειες από τσιμέντο

Το βιομηχανικό μπετόν είναι το βασικό χαρακτηριστικό των lofts και αν δεν υπάρχει ήδη στο πάτωμα ή τους τοίχους του σπιτιού σου, μπορείς να το εντάξεις στο χώρο μέσα από διακοσμητικά και έπιπλα που έχουν δημιουργηθεί με τσιμέντο!

Αγκάλιασε το λευκό

Οι κατάλευκοι τοίχοι και το layering με τις αποχρώσεις και τους τόνους του λευκού είναι κάτι ακόμη που θα δώσει στο χώρο τη minimal αφαιρετική χροιά που έχει ανάγκη για να ταιριάξει στα standards του βιομηχανικού design.

Εκμεταλλεύσου τις ατέλειες και το τούβλο

Αν υπάρχουν φθορές στους τοίχους, τις οροφές ή τα πατώματα, τότε είναι η καλύτερη ευκαιρία για να σταματήσεις να τις σκέφτεσαι συνέχεια και να ψάχνεις τρόπους να τις διορθώσεις! Άφησε τις ατέλειες εκτεθειμένες και θα έχεις απευθείας την αίσθηση που χρειάζεται το loft. Αν δεν υπάρχουν, όμως, μπορείς να τις μιμηθείς με ταπετσαρίες!

Κάνε το χώρο σου showroom

Τα showroom που έχουν ως στόχο να επιδείξουν κάτι στον κόσμο, θα έχεις προσέξει πως δεν κρεμούν τα αντικείμενά τους, αλλά τα… εναποθέτουν. Αυτή την αξία χρειάζεται να εκμεταλλευτείς και εσύ στο χώρο σου, ακουμπώντας πράγματα όπως πίνακες και ολόσωμους καθρέφτες στο πάτωμα και στηρίζοντάς τα στον τοίχο! Έτσι θα δημιουργηθεί μια αίσθηση gallery και θα σε ενθουσιάσει!

Read More

And More