Κουζίνα: 5 budget friendly ιδέες για να μοιάζει βγαλμένη από περιοδικό διακόσμησης

Η κουζίνα είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης. Τουλάχιστον έτσι ήταν πάντα στο σπίτι μου. Είναι το No1 δωμάτιο του σπιτιού, στο οποίο δίνει καθημερινά ραντεβού ολόκληρη η οικογένεια, είτε για να πει την πρώτη «καλημέρα» είτε για να συγκεντρωθεί έπειτα από μια εξουθενωτική ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις και να ανταλλάξει νέα. Και όταν φτάσει το Σαββατοκύριακο, η αγάπη μας για αυτό το δωμάτιο όλο και μεγαλώνει. Εκεί «μαγειρεύεται» άλλωστε το Κυριακάτικο τραπέζι, που τους φέρνει όλους λίγο πιο κοντά.

Οι ώρες που περνάς μέσα στην κουζίνα είναι πολύ περισσότερες από όσες νομίζεις. Για αυτό τον λόγο πρέπει διαρκώς να βρίσκεις έξυπνους τρόπους προκειμένου να ανανεώνεις την εικόνα και την αύρα της. Για να μην την βαριέσαι! Ευτυχώς το #deco_inspo εκεί έξω είναι απεριόριστο και ικανό να διεγείρει την διάθεσή για πειραματισμούς και αλλαγές.

Μεταλλικές ή ξύλινες λεπτομέρειες, γκρίζες, ολόλευκες ή μαρμάρινες επιφάνειες, stylish συσκευές και διακοσμητικά ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπόσχονται να κάνουν την κουζίνα σου να μοιάζει λες και βγήκε από περιοδικό διακόσμησης. Πάρε μια γεύση από τις παρακάτω ιδέες διακόσμησης και μεταμόρφωσε τον χώρο αυτόν σε ένα meeting point στο οποίο θα θέλουν να επιστρέφουν όλοι ξανά και ξανά. 

Αν έχεις βαρεθεί την κουζίνα σου, ο Νο1 τρόπος για να την ανανεώσεις είναι να βάψεις τα ξύλινα ντουλάπια της σε μια πιο ιδιαίτερη απόχρωση. Όπως είναι αυτό το φανταστικό χακί, που αμέσως έδωσε αμέσως άλλον αέρα, σε μια εξαιρετικά μίνιμαλ, λευκή κουζίνα. Αν το σπίτι δεν είναι δικό σου, καλό θα ήταν πριν προβείς σε μια τέτοια αλλαγή, να ρωτήσεις τον σπιτονοικοκύρη σου…

Τα φρέσκα, πολύχρωμα λουλούδια θα χαρίσουν ένα pop of colour στην κουζίνα σου, είτε αυτή είναι ολόλευκη είτε κινείται σε πιο σκούρους, γκρίζους τόνους. Επομένως, μην διστάσεις να προσθέσεις στο τραπέζι ή στα ράφια, βάζα με λουλούδια ή γλαστράκια με φυτά εσωτερικού χώρου. Η πιο έξυπνη πινελιά δροσιάς. Αρκεί φυσικά να τα φροντίζεις σωστά.

Αν λατρεύεις την bohemian αισθητική, μην την κρατάς κλεισμένη στη ντουλάπα. Αποτύπωσέ την και στην διακόσμηση της κουζίνας σου, επιλέγοντας ξύλινα έπιπλα με vintage διάθεση, ψάθινα αξεσουάρ, όπως φωτιστικά ή καλάθια, crochet λεπτομέρειες και φυτά.

Το εφέ μάρμαρου στην κουζίνα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα trends για το 2023. Δε θα σε βάλω να επενδύσεις σε μάρμαρο, προκειμένου να ανανεώσεις την κουζίνα σου. Είπαμε το άρθρο αυτό είναι budget friendly. Μπορείς όμως να ποντάρεις σε μια ταπετσαρία, με τέτοιο μοτίβο, που παραπέμπει δηλαδή σε μάρμαρο, και με αυτήν να διακοσμήσεις γωνιές της κουζίνας σου, όπως παραδείγματος χάρη τον τοίχο πίσω από τις εστίες ή ακόμα και τα ντουλάπια σου.

Στην σκανδιναβική διακόσμηση, τα πράγματα είναι πιο απλά. Minimal! Αυτό όμως που παρατηρώ, είναι πως το στρογγυλό τραπέζι είναι trend. Προσφέρει μια έξτρα πινελιά στην κουζίνα, που εμένα με γοητεύει πολύ. Είναι κάτι διαφορετικό, όχι;

 

Read More

And More