#nobudget: Πώς να κάνεις update στον χώρο σου χωρίς καθόλου έξοδα και καμία έρευνα αγοράς!

Το ξέρω ότι εκεί έξω ακόμη δεν έχει “στρώσει” ο καιρός και πως κατά πάσα πιθανότητα δεν νιώθεις προς το παρόν έτοιμη για μεγάλες αλλαγές στον χώρο σου, αλλά σου υπόσχομαι ότι αυτή η διάθεσή σου πολύ σύντομα θα αλλάξει. Γι’ αυτό και τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να προετοιμαστείς για το επόμενο μεταβατικό στάδιο στο interior design σου, που δεν είναι άλλο από την άνοιξη (πού θα πάει, θα έρθει!). Έλα, όμως, που η ανανέωση του σπιτιού έχει ανάγκη και από το ανάλογο budget! Ή μήπως όχι; Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται (πάντα) να επενδύεις υπέρογκα ποσά για να κάνεις update στην διακόσμησή σου, αφού μπορείς να φέρεις την επιθυμητή αλλαγή ακόμα και με μικρές τονωτικές “ενέσεις” στον προσωπικό χώρο σου! Ναι, ναι, ακόμα και χωρίς να αγοράσεις τίποτα καινούριο!

Θέλεις να μάθεις πώς γίνεται το upgrade το σωστό με το budget το μηδενικό; Ρίξε μια ματιά παρακάτω στα πιο εύκολα και χρήσιμα tips!

Κάνε “KonMari” στον χώρο σου

Δεν μπορείς να φανταστείς ποια είναι τα μαγικά αποτελέσματα της τακτοποίησης, αν δεν τα δοκιμάσεις για να τα δεις με τα ίδια σου τα μάτια! Βλέπεις, η “φασαρία” που δημιουργούμε στον χώρο μας άθελά μας, από τον όγκο των πραγμάτων που τοποθετούμε σε σημεία στα οποία δεν ανήκουν, τείνει να υπερφορτώνει την εικόνα του σπιτιού, προκαλώντας μας κούραση και ανάγκη για ανανέωση. Ωστόσο, απλά και μόνο βάζοντας σε τάξη τον χώρο μας, ως άλλες Marie Kondo, θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε την απαραίτητη ισορροπία και να δώσουμε ένταση στα αγαπημένα μας στοιχεία.

Επανατοποθέτησε τα έπιπλά σου

Έχεις συνηθίσει μια πολύ συγκεκριμένη διάταξη των επίπλων στον χώρο σου, με αποτέλεσμα να κουράζεσαι καθώς περνάει ο καιρός με αυτή την παγιωμένη εικόνα. Μάλιστα, πολλές φορές αδυνατούμε να σκεφτούμε διαφορετική θέση για τα αντικείμενά μας, έχοντας την εντύπωση πως καμία άλλη σύνθεση δεν θα είναι εξίσου λειτουργική με την τωρινή. Και όμως, μετακινώντας τα έπιπλα που ήδη έχουμε και βρίσκοντάς τους νέες θέσεις, αλλά και χρήσεις μέσα στον χώρο, θα έχουμε ένα νέο οπτικό σύμπλεγμα με έντονη ανανεωτική δύναμη!

Ψάξε στα “αζήτητά” σου

Κάθε φορά που μπαίνεις στην διαδικασία να τακτοποιήσεις τον χώρο σου, καταλήγεις συνήθως να αποθηκεύεις διάφορα μικροέπιπλα και αξεσουάρ, τα οποία νιώθεις ότι την δεδομένη στιγμή δεν ταιριάζουν στο σπίτι ή δεν εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό. Όταν, όμως, περάσει λίγος καιρός και ξαναβρεθείς στην ίδια θέση, τότε μάλλον πρέπει να ξαναρίξεις μια ματιά… στα αζήτητα της αποθήκης, που ενδεχομένως τώρα θα σου φανούν πιο χρήσιμα και με νέα διακοσμητικά αξία!

“Ψώνισε” από… την κουζίνα σου

Ας πούμε ότι θέλεις να κάνεις update στο σαλόνι σου, αλλά δεν θέλεις να πας στα καταστήματα επίπλων και ειδών σπιτιού. Τι κάνεις; Πηγαίνεις μια βόλτα… στην κουζίνα, το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο! Γιατί; Διότι εκεί υπάρχει πιθανότητα να βρεις έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία μετακινώντας τα στο σαλόνι θα βρουν μια νέα, ανανεωμένη και ανανεωτική θέση, ικανή να αλλάξει την διάθεσή σου, αλλά και την συνολική εικόνα του σπιτιού!

Read More

And More