Βρεφικό δωμάτιο: μοναδικές ιδέες για ξεχωριστά μωρά!

Ετοιμάζεσαι να υποδεχτείς το νέο μέλος της οικογένειας και ψάχνεις ιδέες για να φιτάξεις ένα μοναδικό βρεφικό δωμάτιο; Εδώ είναι το σωστό μέρος! Δες τις ιδέες που σου προτείνουμε σε χρώματα, στιλ και διακόσμηση και φτιάξε ένα μοναδικό δωμάτιο για το μωρό σου!


Απλό κι ευχάριστο, αυτό το βρεφικό δωμάτιο έχει βάση το απαλό γκρι και το λευκό τα οποία πλαισιώνονται από χρωματιστές πινελιές κίτρινου στις κουρτίνες και φωτιστικό και στα διακοσμητικά όπως το πάπλωμα του κρεβατιού, το σκαμπό, το κρεμαστό παιχνίδι πάνω από την κούνια και τα καδράκια.


Τα δωμάτια με θέμα ενθουσιάζουν τους νέους γονείς. Διάλεξε όσο το δυνατόν ουδέτερα θέματα καθώς το παιδί μεγαλώνοντας αποκτά άλλες ανάγκες και γούστα. Μέχρι τότε αυτές είναι δύο εξαιρετικές ιδέες: ζώα και καράβια. Από τη μια θεματική με ζώα που σου επιτρέπουν να διαλέξεις ζεβρέ καλύματα κρεβατιού και χαλί για το πάτωμα. διάφορα κάδρα για να στολίσεις τον τοίχο, φυσικά λούτρινα ζωάκια κάθε είδους ενώ το φωτιστικό-κλουβί είναι το σημείο αναφοράς της διακόσμησης. Το ναυτικό στιλ είναι επίσης εξαιρετικό και η πρόταση που σου παρουσιάζουμε είναι πολύ απλή: καραβάκια στον τοίχο σε κάδρα και καραβάκια κρεμασμένα πάνω από την κούνια καθώς και μπλε σχέδιο στο παράθυρο!


Μια ταπετσαρία μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Ακόμα και μια λιτή διακόσμηση μπορεί να δείχνει “πλούσια” αν έστω και ένας τοίχος έχει μια περίτεχνη ταπετσαρία. Εδώ μια ταπετσαρία σε γυαλιστερό χάλκινο χρώμα κάνει το δωμάτιο να δείχνει πιο ζεστό και “γεμάτο”. Αρκεί ένα φωτιστικό, μια ζεστή φλοκάτη, η κούνια του μωρού και σε μια άλλη γωνιά μια άνετη πολυθρόνα και η αλλαξιέρα του. Έτσι καθώς το μωρό μεγαλώνει η διακόσμηση προσαρμόζεται στο ουδέτερο καφέ. Ιδανική λύση αν δεν ξέρεις το φύλο του μωρού και θέλεις να διακοσμήσεις από νωρίς το δωμάτιο!


Να μια ιδέα για ένα ουδέτερο δωμάτιο που ταιριάζει και σε αγόρι και κορίτσι: πολύ απαλό σιέλ, η κούνια και μια μικρή ραφιέρα, καθώς και ένα ξύλινο αλογάκι που δίνει vintage ύφος στο δωμάτιο.


Τολμηρό αλλά πρωτότυπο αυτό το πράσινο δωμάτιο είναι διαφορετικό από τα άλλα. Το πράσινο δεν κουράζει χάρη στις πινελιές λευκού, καφέ αλλά και μαύρου και κόκκινου στον τοίχο, την κουρτίνα και τα λευκά είδη. Τόλμησέ το, γιατί όχι;


Μια καταπληκτική ιδέα για ένα βρεφικό δωμάτιο που αργότερα θα γίνει παιδικό είναι να βάψεις έναν τοίχο με ειδικό χρώμα που τον μετατρέπει σε μαυροπίνακα, δίνοντας το περιθώριο στο μεγαλύτερο παιδί αργότερα να δημιουργήσει χωρίς να καταστρέψει τους υπόλοιπους τοίχους του σπιτιού! Για να “απαλύνεις” το σκούρο χρώμα του τοίχου βάλε χρωματιστά στοιχεία όπως οι κουρτίνες, η κούνια του μωρού, μαξιλάρια ακόμα και τα πόμολα στην αλλαξιέρα θα κάνουν τη διαφορά!


Δύο διαφορετικές ιδέες, χρωματικά μιλώντας, είναι και αυτές: ανοιχτό τιρκουάζ από τη μία, καφέ με μουσταρδί από την άλλη. Στη μία περίπτωση το τιρκουάζ συνδυάζεται με στοιχεία ροζ και κίτρινου και δίνει ένα αποτέλεσμα πολύ χαρούμενο και έντονο. Από την άλλη το καφέ δημιουργεί ένα μοντέρνο και λίγο πιο αυστηρό δωμάτιο που όμως χάρη στο μουσταρδί δεν παύει να είναι χαρούμενο.

Read More

And More