Ήρθε το P10 της Huawei! Το μυστικό για την πιο εντυπωσιακή selfie… ever!!!

Κι αν μέχρι τώρα είχες ένα τηλέφωνο που έβγαζε φωτογραφίες, σήμερα θα σου αποδείξω ότι από δω και στο εξής, με το P10, θα έχεις μια φωτογραφική μηχανή με την οποία μπορείς και να τηλεφωνείς!!! Μείνε μαζί μου… οι selfies σου θα είναι οι καλύτερες και το κινητό σου θα είναι το αξεσουάρ που θα σε ξεχωρίζει. H Huawei συνεργάζεται με την Pantone και τη Leica και συνδυάζει την τεχνολογία με την τέχνη!

Επαγγελματικό ταξίδι στη Βαρκελώνη. Όχι από εκείνα τα γνωστά, που μας παρουσιάζουν ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα, καλλυντικά. Ταξίδι από τα άλλα, τα “αντρικά”. Γίνεται λέει το MWC 2017. Κατάλαβες; Ούτε κι εγώ. Σε κανονικές λέξεις είναι το παγκόσμιο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας. Big Deal για όσους αγαπούν την τεχνολογία. Για τα αγόρια κυρίως, όπως καταλαβαίνεις. Δεν πήρα καν τακούνια. Εντάξει, ψέματα. Έβαλα τα δεκάποντα ankle boots μου στη βαλίτσα. Δωδεκάποντα πάντως ΔΕΝ πήρα.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του συνεδρίου, η Huawei, θα παρουσίαζε το νέο της Smartphone, το P10. Κι εκεί ακριβώς, φίλη μου, κατάλαβα το λόγο που ήμουν στη Βαρκελώνη. ΣΟΥ ΕΧΩ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ-ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ νέα! Η Huawei δημιούργησε το κινητό που ονειρεύεσαι. Για τί ακριβώς χρησιμοποιούμε εμείς τα φανταστικά κορίτσια το κινητό μας; Για να μιλάμε άπειρες ώρες στο τηλέφωνο με τους κολλητούς, για να στέλνουμε γραπτά μηνύματα και ΦΥΣΙΚΑ για το Instagram και το Facebook. Για τη ζωή μας στα Social Media. Για τις φωτογραφίες και τις ΑΠΟΛΥΤΕΣ selfie μας. Λατρεία!

Το P10 λοιπόν της Huawei είναι το κινητό που ονειρεύεσαι. Και δεν υπερβάλω. Έχω επιχειρήματα. Το έχω. Το κρατάω στα χέρια μου. Το τσέκαρα, αν και δεν χρειαζόταν καν, με τα επιχειρήματα και τις “υπογραφές” που φέρει πάνω του. Αλλά πίστεψέ με, θα βγαίνεις πιο κουκλίτσα από ποτέ!!!

Η εταιρία συνεργάζεται με τη Leica. Ξέρεις, την απόλυτη υπογραφή στις φωτογραφικές μηχανές. Ένα λογότυπο, ένα παγκόσμιο brand που αποτελεί εγγύηση στις φωτογραφικές μηχανές. Τα νέα δεν είναι ακριβώς νέα, μιας και αυτή η συνεργασία είχε ήδη ξεκινήσει από το προηγούμενο μοντέλο της Huawei, αλλά εγώ τώρα το έμαθα. Το P10 λοιπόν έχει διπλή Leica κάμερα.

Δεν θα σε μπερδέψω με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του που ηδονίζουν τα αγόρια, γιατί δεν θα καταλάβεις τίποτα -ούτε κι εγώ. Θα στα πω στα “ελληνικά”. Λοιπόν, διπλή κάμερα της Leica με τους δύο αισθητήρες, τον έγχρωμο και τον μονοχρωματικό, σου επιτρέπει να τραβάς φωτογραφίες με απίστευτα πιο ζωντανά χρώματα στις έγχρωμες και έντονες αντιθέσεις στις ασπρόμαυρες. Κοινώς, τα φίλτρα και η επεξεργασία που χρειαζόταν συνήθως να κάνεις με applications που έπρεπε να κατεβάσεις, σου είναι πλέον περιττά. ΕΠΙΣΗΣ, την υπογραφή Leica φέρει και ο μπροστινός φακός. Ναι, ναι αγαπημένη μου, μπορείς να κάνεις πάρτυ, γιατί αυτό σημαίνει ότι οι selfies σου πια θα έχουν ανάλογη ποιότητα. Και με τα εφέ που διαθέτει, όλα πια αλλάζουν διάσταση όταν αυτο-φωτογραφίζεσαι! Θα ενθουσιαστείς σου λέω! To δέρμα σου θα είναι πιο φωτεινό, πιο όμορφο.

Α, και να μην το ξεχάσω… τέρμα κι εκείνες οι κακές φωτογραφίες που βγάζαμε σε χαμηλό φωτισμό. Το P10 έχει προνοήσει για όλα. Leica rules, baby! Οι φωτογραφίες σου αλλάζουν επίπεδο και γίνονται επαγγελματικές. Κι επειδή τα λεγόμενα μου δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με τα λεγόμενα ενός διάσημου φωτογράφου, θα βάλω στην κουβέντα μας τον Manfred Baumann. Φωτογράφος της Leica. Nαι, έχει φωτογραφήσει αμέτρητους star, έχει δουλέψει στα μεγαλύτερα περιοδικά και η παρουσία του στην παρουσίαση δίνει άλλη βαρύτητα. Όταν λένε ότι τα φωτογραφικά πορτρέτα αλλάζουν το εννοούν! Κι όταν λένε ότι οι φωτογραφίες σου θα είναι όσο καλές και οι επαγγελματικές επίσης το εννοούν και το επιβεβαιώνει και ο Manfred Baumann με τον οποίο είχα τη χαρά να συναναστραφώ και να μιλήσω.

Το κουτσομπολιό της ιστορίας είναι ότι είναι ωραίος. Σέξι. Και με χιούμορ. Και με μία εξίσου ωραία σύντροφο. Εδώ βάζω τελεία. Ας επανέλθουμε στο θέμα μας και στην κουβέντα μου με τον παγκοσμίου φήμης φωτογράφο.

-Μέχρι πριν λίγο καιρό λέγαμε ότι έχουμε ένα τηλέφωνο που βγάζει φωτογραφίες. Τώρα μπορούμε να λέμε ότι έχουμε μια φωτογραφική μηχανή που τηλεφωνεί;
(Και ναι τον έκανα να γελάσει) Ναι, έχεις δίκιο, αυτό είναι αλήθεια. Δεν είναι στην πραγματικότητα ένα τηλέφωνο πια, αλλά μια φωτογραφική μηχανή. Μια κανονική φωτογραφική μηχανή. Δεν χρειάζεται στις διακοπές σου να πάρεις και την κάμερά σου μαζί, έχεις το κινητό σου.

Κι όπως επιβεβαιώνει, κι εγώ το επιβεβαιώνω (γιατί το δοκίμασα) κι εσύ (όταν το δοκιμάσεις), είναι τόσο εύκολο στη χρήση του το P10 και η κάμερά του που ακόμα κι αν δεν ξέρεις τα επαγγελματικά μυστικά ενός φωτογράφου περί σωστού φωτισμού “μπορείς να βγάλεις εξαιρετικές φωτογραφίες πραγματικά εύκολα”.

Ένα από τα μεγαλύτερα τρικς στις επαγγελματικές φωτογραφίες είναι ο σωστός φωτισμός και η ανάλογη χρήση του. Όμως, όπως λέει και ο Manfred Baumann, ακόμα και στον καυτό φωτισμό του καλοκαιριού και της παραλίας που δημιουργεί σκιές και φόρμες “με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές που η κάμερα του κινητού διαθέτει είναι εύκολο να τις διορθώσεις!”

-Είσαι ένας διάσημος και πολύ επιτυχημένος φωτογράφος, άρα έχεις και μια άλλη σχέση με τη φωτογραφία. Με το κινητό σου τι σχέση έχεις;
Πραγματικά καλή. Ξέρεις, νομίζω τα κινητά άλλαξαν πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια. Όταν πήγαινα για μια φωτογράφιση τέσσερα-πέντε χρόνια πριν κουβαλούσα μαζί μου μία πραγματικά πολύ βαριά βαλίτσα μαζί μου με τον εξοπλισμό που θα χρειαζόμουν. Τώρα έχω μαζί μου μια Leica κάμερα και το κινητό μου, το P10 της Huawei στην τσάντα μου, γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αν τώρα σε μια φωτογράφιση για κάποιο περιοδικό ή για κάποια εταιρία, χρειαστείς κάποιες φωτογραφίες από το make off είναι εύκολο να πεις: Ok, έχω το κινητό μου. Πριν χρόνια αν το έλεγες αυτό θα σε θεωρούσαν τρελό.

“Change The Way You See The World, Change the Way the World Sees You”. Αυτό είναι το μότο που φέρει το P10 και όπως κατάλαβες, ναι, θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τον κόσμο, αφού θα τον βλέπεις μέσα από έναν Leica φακό. Θα αλλάξει όμως και ο τρόπος που ο κόσμος βλέπει εσένα, γιατί οι φωτογραφίες που θα ποστάρεις, δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες. Και αφού ολοκλήρωσα με το ένα σκέλος της “γυναικείας” ουσίας στα κινητά, θα πάω και στο δεύτερο. Η εμφάνιση, φίλη μου! Το design, η εμφάνιση και ΦΥΣΙΚΑ τα χρώματα.

Κι εδώ έρχεται η άλλη εκκωφαντική συνεργασία της Huawei με την Pantone!!! Το Pantone Color Institute ανέλαβε τις χρωματικές δημιουργίες και εκτός από το Ceramic White (λευκό), το Dazzling Gold (χρυσό), το Prestige Gold (χρυσό), το Graphite Black (μαύρο), το Mystic Silver (ασημί) και το Rose Gold (ροζ χρυσό), έχεις την επιλογή να ξεχωρίσεις από το πλήθος, με το Greenery (το πράσινο, που είναι και το χρώμα της χρονιάς για το 2017) και το Dazzling Blue (μπλε).

Η κυρία που βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία είναι η Leatrice Eisman, Executive Director of Pantone Color Institute. Την οποία θα βάλω τώρα στην παρέα μας. Το εντυπωσιακό συνομιλώντας μαζί της είναι ότι καταλαβαίνεις ότι πίσω από την επιλογή ενός χρώματος κρύβεται ολόκληρη έρευνα, ολόκληρη φιλοσοφία. Δεν διαλέγουν απλά ένα χρώμα γιατί… έτσι! Καταλήγουν σε αυτό έπειτα από έρευνα. Παρατήρηση. Της μόδας, της τέχνης, της πολιτικής, του μέλλοντος, της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το μέλλον καταγράφεται στο παρόν αρκεί να έχεις την οξυδέρκεια να το παρατηρήσεις. Και όπως χαρακτηριστικά λέει και η ίδια: “Το χρώμα είναι μια γλώσσα που αντανακλά τι συμβαίνει”.

Η Pantone λοιπόν υπογράφει το Greenery στα κινητά της Huawei και το Dazzling Blue. Το πράσινο που συμβολίζει την καινούρια αρχή και το μπλε που συμβολίζει την ασφάλεια, σύμφωνα με την Leatrice Eisman που ειδικεύεται στην ψυχολογία του χρώματος. “Όλοι ζούμε σε μία ένταση. Όλοι οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους να ηρεμήσουν, να χαλαρώσουν. Είναι ανάγκη όμως να υπάρξει συνέχεια. Η φύση μας δίνει το μήνυμα, η Άνοιξη. Όταν τελειώνει ο Χειμώνας έρχεται η αναγέννηση, ο καινούριος σπόρος που ανθίζει, η καινούρια αρχή. Αυτό είναι το μήνυμα. Η ελπίδα για το μέλλον”.

Και η ασφάλεια του μπλε… “Το σύμβολο του ουρανού. Ο ουρανός είναι πάντα εκεί. Ακόμα κι αν μια μέρα έχει σύννεφα, ξέρουμε ότι είναι θέμα χρόνουν να φύγουν και να ξαναδούμε τον καθαρό, μπλε ουρανό. Ο ουρανός είναι πάντα εκεί, ποτέ δεν πέφτει. Είναι κάτι σταθερό για κάθε άνθρωπο, η ασφάλειά του. Για αυτό και το μπλε είναι ένα αξιόπιστο χρώμα, κάτι που ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς. Άλλωστε είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι λάθος με το μπλε.”

Και όλα αυτά γιατί οι ειδικοί του χρώματος, απόλυτα συνδεδεμένοι με τη μόδα, τα trends και τη σύγχρονη ζωή κατανοούν πόσο σημαντικό είναι για μια fashionista το κινητό της. Είναι η προέκταση του εαυτού της, ένα από τα ισχυρότερα αξεσουάρ της, αφού το κρατάμε συνέχεια. Το χρώμα λοιπόν είναι ο τρόπος να ξεχωρίσεις, να δηλώσεις ποια είσαι. Greenery ή Dazzling Blue; Χρυσό ή ασημί; Ή μήπως κλασικό, αγαπημένο μαύρο; Όποιο και να διαλέξεις, φίλη μου, σίγουρα θα ξεχωρίσεις γιατί είναι όλα υπέροχα. Και το design τους λιμπιστικό 😉

Πριν κλείσω… θα σε αφήσω κάνοντάς σε μια βόλτα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Saatchi Gallery. Ναι, αγαπητή μου, τόσο καλές φωτογραφίες βγάζει το P10, που διακεκριμένοι φωτογράφοι το χρησιμοποίησαν στην εφαρμογή portrait και τα έργα τους έγιναν έκθεση.

Εμείς πήραμε για γεύση στη Βαρκελώνη, όπου ΝΑΙ φόρεσα και τα τακούνια μου! Έκανα τις συνεντεύξεις μου, απόλαυσα το κρασί μου και απόκτησα τη νέα μου φωτογραφική μηχανή που τηλεφωνεί κιόλας, το P10 της Huawei. Το κινητό που άλλαξε πίστα στις φωτογραφίες, από μια εταιρία που πιστεύει στη συνεργασία με τους καλύτερους.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ!!!
Οι τεχνολογικές του προδιαγραφές σε απλά ελληνικά κάνουν το καινούριο σου κινητό ε-ξαι-ρε-τικά ανθεκτικό στις γρατζουνιές, αλλά και στα πεσίματα. Κοινώς κάποιο ατυχηματάκι, μια πτώση ΔΕΝ σου προκαλεί εγκεφαλικό.
ΕΠΙΣΗΣ, είναι αδιάβροχο. Οπότε ναι, ούτε η βροχή και το νερό σε αγχώνουν. Απολαμβάνεις απλά τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας.
Και κάτι ακόμα, φορτίζει τόσο γρήγορα που δεν σε φέρνει καν σε δύσκολη θέση όταν έχεις ανάγκη το κινητό σου άμεσα.

And More