It’s Sun-day! Η “συνταγή” για μια τέλεια μέρα!

Όταν ήμασταν μικρά και μας ρώταγαν “Ποια μέρα σου αρέσει περισσότερο;” πόσες φορές δεν απάντησες με ενθουσιασμό “Η Κυριακή!!!!”; Δεν είναι τυχαίο! Καθόλου τυχαίο! Τσάμπα ξελαρυγγιάστηκε η Αλίκη, που τα είπε-ή μάλλον τα τραγούδησε- για την αξία της Κυριακής;

Η Κυριακή είναι η μέρα της απόλυτης ελευθερίας, μια μέρα που μπορείς να κάνεις τρέλες και τρελά πράγματα όπως να αγοράσεις έπιπλα ή να δώσεις όνομα σε μια γάτα όπως λέει και η αγαπημένη μου Audrey!

Ή να πάρεις το αγόρι σου και να κάνετε πλάκα στο δρόμο!

Και επειδή είμαι οργανωτική και θέλω να τα σκέφτομαι όλα, σού έχω μαγική “συνταγή”! Και τι συνταγή! Έχει τα πάντα μέσα! Μια κυριακάτικη… λίστα που αν την ακολουθήσεις θα με ευγνωμονείς αιώνια!

/

1. Ξυπνάμε αργά αργά, χωρίς βιασύνη, χωρίς άγχος, χωρίς ξυπνητήρια και βάζουμε σούπερ μουσική!

Εγώ θέλω να ξυπνάω με αυτό το τραγουδάκι γιατί είναι ξεσηκωτικό, αισιόδοξο και γεμάτο χρώματα:

2. Ώρα για beauty!

Ξύπνημα χωρίς περιποίηση θα σου χαλάσει τη μέρα συν του ότι η Νατάσσα Μπερέκου σου έχει τόσο υπερτέλειες κυριακάτικες προτάσεις ομορφιάς που δεν μπορείς να αρνηθείς και γιατί θα σου δώσει θετική ενέργεια αλλά και γιατί θα σε λατρέψει το αγόρι σου!

Αλλά ακόμη κι αν δεν έχεις αγόρι, μη σκας! Η ομορφιά σου αξίζει ούτως ή άλλως!

3. Πίνουμε τον πρώτο, μυρωδάτο καφέ της ημέρας!

Και ίσως να σου αρέσουν τα καπουτσίνο και τα εσπρεσάκια, σαν τον ελληνικό καφέ στο μπρίκι όμως δεν θα βρεις τίποτα καλύτερο! Η μυρωδιά του φτάνει να ξυπνήσει σαν να είσαι σε νησί, σε διακοπές! Και με την ενέργεια που θα σου δώσει, πας στη ντουλάπα σου και διαλέγεις άνετα και χαλαρωτικά ρούχα για να ντυθείς!

4. Πάμε κατευθείαν για το απόλυτο brunch της πόλης!
Ναι, διότι αν το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το brunch είναι και το πιο trendy και το πιο γεμάτο γεύσεις και αρώματα αφού είναι και… breakfast και… lunch (εξού και η λέξη brunch) και θα σε κάνει να πετάς!

Αλλά όχι ένα οποιοδήποτε brunch! Σού χω πρόταση! Σε μια υπέροχη γωνιά του Συντάγματος, στη Φιλελλήνων, κρύβεται ένα διαμαντάκι, το New Hotel, με πιο σούπερ brunch της πόλης… Something… New σου λέω, που θα σε κάνει να παραμιλάς από ευδαιμονία με τις γεύσεις του!

Τι να σου πρωτοπώ; Για το χώρο; Η ευφυής ιδέα να δημιουργηθούν μέσα στο χώρο του εστιατορίου υπέροχα “δέντρα” από ξύλινα κομμάτια παλιών επίπλων διά χειρός των αδελφών Campana και τα επιβλητικά φωτιστικά σε σχήμα καμπάνας σε αιφνιδιάζουν με τον καλύτερο τρόπο!

Και αφού “γεμίσει” το μάτι σου απίστευτη αισθητική έρχεται το υπερτέλειο μενού για brunch. Και ξαφνικά παθαίνεις πανικό! Food πανικό! Τι να πρωτογευτείς; Όλα υπέροχα!

Εγώ όμως έχω να σου κάνω μια δυο προτασούλες που πρέπει οπωσδήποτε να τιμήσεις στο τραπέζι του New Hotel.
Και πρώτα από όλα: αυγά! Τα καλύτερα αυγά Benedict της πόλης είναι εδώ! Με προσιούτο και αυτή τη βελούδινη σος να ρέει πλάι στο αυγό, κάναμε το καλύτερο ξεκίνημα! Και κοντά στα Benedict ήρθαν και τα Norwegian, υπέροχη πρόταση με λαχταριστά κομμάτια σολωμού και άνιθου!

Περιττό να σου πω πόσες διαφορετικές ποικιλίες ψωμιού και παρασκευών ζύμης θα βρεις κρυμμένες πίσω από ένα μαγικό ξύλινο “δέντρο” μέσα στο εστιατόριο!

Τι σου προτείνω;

Γεμιστό μπριός, μπρουσκέτα με κοτόπουλο και τοματίνια και την καλύτερη κις λοραίν που χω δοκιμάσει… Μμμμ!


Εκεί όμως που κυριολεκτικά θα λιγώσεις, είναι με τα γλυκά του brunch!

Τηγανίτες! Ναι, οι original τηγανίτητες με σιρόπι σφένδαμου, βγαλμένες από κάποιο αμερικάνικο road movie, μαλακές και τραγανές, να λιώνουν στο στόμα… Δε σου λέω τίποτα άλλο!

Και τη στιγμή που νομίζεις ότι έχεις… πεθάνει και πήγες στον παράδεισο του φαγητού έρχεται αυτό:

Τσουρέκι τραγανό, με γιαούρτι, φράουλες, μια υποψία λεμονιού και έχεις απογειωθεί! Μην το χάσεις! Θα ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο και θα το συζητάς για πολύ καιρό!

5. Βόλτα στο… πάρκο!

Και αφού γέμισες ενέργεια, ήρθε η ώρα να κάνεις μια μεγάλη, χαλαρωτική βόλτα και να αγαπήσεις την πόλη αλλά και να κάψεις θερμίδες. Και σου χω το τέλειο μέρος! Περνάς σίγουρα κάθε μέρα από κει, αλλά δεν το έχεις αντιληφθεί! Βόλτα στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στο Μέγαρο, σε αυτόν τον καταπράσινο λόφο μέσα στην Αθήνα με την καταπληκτική θέα! Ανέξοδα και ειρηνικά!

Εκεί, θα στρώσεις την κουβερτούλα σου, θα βάλεις μουσικούλα και θα απολαύσεις τον ήλιο και τον κόσμο σαν να είσαι… αλλού! Και αν είσαι τυχερή θα βρεις και επίδοξους γιόγκι να κάνουν μάθημα και -πού ξέρεις- μπορεί να σε παρασύρουν!

6. Ώρα για διάβασμα!
Ένα βιβλιαράκι, ένα κόμικ, κάτι που θα σε εμπνεύσει είναι απαραίτητο αξεσουάρ όσο θα λιάζεσαι στην κυριακάτικη λιακάδα! Δε θα σε επηρεάσω στο τι να διαβάσεις! Εσύ ξέρεις! Από βαριά φιλοσοφία μέχρι τις περιπέτειες του Μίκυ Μάους το διάβασμα είναι μια υπόθεση… προσωπική! Ξέρεις εσύ!

7. Επειγόντως σινεμά!

Μα είναι τόσο ωραία η μεγάλη οθόνη αυτή την εποχή και έχει τόσα έργα να δεις! Κωμωδίες, δράματα, βιογραφίες, περιπέτειες… Ονειρέψου, γέμισε την Κυριακή σου εικόνες, πάρε έμπνευση. Δηλαδή με μια κουβέντα: πήγαινε σινεμά!

8. Let’ s drink, baby!

Ένα ποτάκι είναι πάντα απαραίτητο την Κυριακή! Σε χαλαρώνει, σου φτιάχνει τη διάθεση! Βγες έξω ή φτιάξε ένα υπέροχο κοκτέιλ στο σπίτι σου, μαζί με φίλους, με το αγόρι ή και μόνη σου! Ακόμη κι αν δεν είσαι του αλκοόλ σου χω πρόταση και συνταγή: Appletini! (δες εδώ τη συνταγή)
Cheers!

9. Hot chocolate story

Μια υπερτέλεια μέρα πρέπει να τελειώσει με τον πιο γλυκό, ζεστό και γευστικό τρόπο: με μια ζεστή σοκολάτα! Και σου χω και γι’ αυτό συνταγή!

Γάλα, ζάχαρη, ξύσμα πορτοκάλι και μαύρη σοκολάτα στο κατσαρολάκι μέχρι να βράσουν…. Μμμμμμμμ! Ζήλεψα τώρα!

10. Time for bed…

Η Κυριακή σου θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο. Ποιος είναι αυτός;

Θα βάλεις τις πυτζάμες σου και τις ζεστές σου κάλτες, θα πάρεις την υπέροχη σοκολάτα που έφτιαξες, θα χωθείς στο πάπλωμα, ΔΕΝ θα ανοίξεις τηλεόραση, θα βάλεις απαλή μουσική και έτσι, ζεστά και αναπαυτικά, θα ξαναφέρεις στο μυαλό σου όσα έκανες σήμερα!

Εγώ το πιστεύω: όσο πιο καλά περάσεις την Κυριακή, τόσο πιο όμορφη θα είναι η βδομάδα σου!

Καληνύχτα και…. καλή εβδομάδα!

Υ.Σ.: Ακόμα κι αν η Κυριακή δεν σου βγει τόσο… ηλιόλουστη- χειμώνα έχουμε άλλωστε!- σχεδόν όλα όσα σου προτείνω γίνονται και… υπό βροχήν! Μην πτοείσαι!

And More