Eπίθεση με βιτριόλι: Σήμερα ξεκινά η δίκη – Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έρχεται πρώτη φορά αντιμέτωπη με τον “δαίμονά” της

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης με το βιτριόλι. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή και την καταδίκασε σε έναν αιώνιο γολγοθά. Σήμερα είναι η μέρα που η Ιωάννα θα μπορέσει να ρωτήσει “γιατί” προσδοκώντας να πάρει μια απάντηση από τη γυναίκα που αποφάσισε να πάρει τη δική της ζωή στα χέρια της.

Το χρονικό της υπόθεσης που σόκαρε την Ελλάδα

Ήταν 20 Μαΐου του 2020 όταν έγινε γνωστή από το αστυνομικό δελτίο πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα είδηση που σόκαρε το Πανελλήνιο με την αγριότητά της. Νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας, μια νεαρή γυναίκα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό από μια καλά καμουφλαρισμένη γυναίκα την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Η ποσότητα του καυστικού υγρού που έπεσε επάνω της ήταν τεράστια, ακόμα και οι τοίχοι στην είσοδο της πολυκατοικίας που έλαβε χώρα το έγκλημα έλιωσαν. (Δες εδώ καρέ καρέ την επίθεση της καθ’ ομολογίαν κατηγορουμένης στην Ιωάννα Παλιοσπύρου)

Η Ιωάννα τρέχει στο διπλανό φαρμακείο σφαδάζοντας από τους πόνους και ζητά τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρεται αμέσως στο νοσοκομείο ενώ η αγνώστου μέχρι εκείνη την ώρα στοιχείων εξαφανίζεται. Η Ιωάννα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ενώ οι Αρχές για σχεδόν τρεις εβδομάδες αναζητούν τη γυναίκα της επίθεσης. Οι έρευνες εστίασαν στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, καθώς στην άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Το μυαλό της Ιωάννας δε μπορεί να συλλάβει αυτό που της έχει συμβεί αλλά ούτε και να σκεφτεί ποιος θα μπορούσε να θέλει να της προκαλέσει αυτό το κακό.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, οι αστυνομικοί προχωρούν στην προσαγωγή μίας 35χρονης, έξω από το σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου. Έχουν ενδείξεις ότι η γυναίκα αυτή είναι ύποπτη.

Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίζονται ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καμπαρντίνα και μια περούκα, τα οποία ταυτίζονται με αυτά που φορούσε η φερόμενη δράστις, όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Μαζί εντοπίζεται και η τηλεκάρτα, την οποία φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει η φερόμενη δράστις για να υλοποιήσει το σχέδιο της, καλώντας στην εταιρεία ταξί για να κλείσει ραντεβού και να μπορέσει να διαφύγει από το σημείο μετά την επίθεση.

Το απόγευμα της 11ης Ιουνίου η προσαγωγή της 35χρονης θα μετατραπεί σε σύλληψη, αμέσως οδηγείται στον εισαγγελέα και της ασκείται ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αν και η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, σχεδόν 11 μήνες μετά θα “σπάσει” και θα ομολογήσει ενώπιον του ανακριτή την αποτρόπαια πράξη της ζητώντας συγγνώμη αποκαλύπτοντας πως εκείνο που όπλισε το χέρι της με το καυστικό υγρό ήταν η ζήλεια της. Θεωρούσε το θύμα υπεύθυνο για την κακή εξέλιξη της ερωτικής της ζωής.

Τον Μάρτιο του 2021, η Ιωάννα θα σπάσει για πρώτη φορά τη σιωπή της και σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στο περιοδικό ΟΚ! και τη Σόνια Καζόνι, θα περιγράψει όσα φρικιαστικά έζησε εκείνο τον πρωί αλλά και τον μαραθώνιο χειρουργείων στον οποίο ζει και θα συνεχίσει να ζεί μέχρι να μπορέσει να γίνει και πάλι ένας φυσιολογικός και λειτουργικός άνθρωπος.

«Ήταν πρωί και μόλις είχα φτάσει στο γραφείο. Τη στιγμή που μπήκα στην είσοδο συνέβη ό,τι συνέβη…. Η πιο δυνατή ανάμνηση που έχω είναι αυτή η έντονη, βαριά χημική μυρωδιά όταν έπεσε πάνω μου, στο πρόσωπό μου, ένα παχύρρευστο υγρό. Κατάλαβα αμέσως πως ήταν κάποιο οξύ. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον αφόρητο πόνο που ένιωσα και τον μεγάλο πανικό που με κατέβαλε. Είχα την αίσθηση πως εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω, πως φεύγει η ζωή μου και ένιωθα αβοήθητη και ανήμπορη” θα πει ενώ σε άλλο σημείο θα αναφέρει,

 Έφυγα ουρλιάζοντας, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια και πήγα ενστικτωδώς μέχρι το απέναντι φαρμακείο. Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Πιστεύω ότι λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, της επιβίωσης. Έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου οι τρομαγμένες εκφράσεις των ανθρώπων στο φαρμακείο. Δεν τολμούσε να με ακουμπήσει κανείς. Πάγωσαν, δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Φώναζα «Βοηθήστε με, καίγομαι, πεθαίνω». Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να αντέξω, να παλέψω για να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Μέσα στον πανικό μου, έναν πρωτόγνωρο πανικό και απελπισία, ένιωθα πως είμαι η μόνη που μπορούσα να με βοηθήσω”.

Σήμερα, η Ιωάννα έχει υποβληθεί σε εννέα χειρουργεία, και έχει ακόμη 21 μπροστά της. Ο ήλιος είναι απαγορευτικός για εκείνη, η πόνοι ψυχικοί και σωματικοί αφόρητοι, η μάσκα που καλύπτει το πρόσωπό της μόνιμοι.



“Με τη βλάβη που έχει η Ιωάννα είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθει… Το ένα της αφτί έχει εξαφανιστεί, το μάτι της έχει πρόβλημα, κυκλοφορεί μόνιμα με μάσκα, δεν κάνει να εκτεθεί στο φως γιατί πονάει πάρα πολύ, έχει κάνει ήδη 9 χειρουργεία και πρόκειται να κάνει πάρα πολλά ακόμα” αναφέρει σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της.

Πρόσφατα μάλιστα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο instagram δυο σοκαριστικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά το πρώτο της χειρουργείο θέλοντας να δείξει το μέγεθος του προβλήματός της.

Στο πλευρό της αυτούς τους 16 μήνες είναι η οικογένειά της αλλά και μια μεγάλη μερίδα κόσμου που ακόμη δε μπορεί να συνειδητοποιήσει πως εκεί έξω υπάρχουν τόσο άρρωστα μυαλά.

Η Ιωάννα σήμερα πρόκειται να βρεθεί στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο, γιατί όπως λέει θέλει η δράστιδα να την κοιτάξει στα μάτια με τον ίδιο τρόπο που την κοίταξε τη μέρα της επίθεσης…

Read More

And More