Άκης Πετρετζίκης: “Θα μου λείψει πολύ η Φαίη”

Από τα θρανία της λογιστικής στις κουζινές των μεγαλύτερων εστιατορίων. Σε αυτή την διαδρομή ο Άκης Πετρετζίκης κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Ο αγαπημένος τηλεοπτικός σεφ μιλάει στο περιοδικό People και την Σόνια Καζόνι για όλη αυτή την περιπέτεια που τον οδήγησε στο Πρωινό mou, για τη νέα σεζόν στην εκπομπή χωρίς τη Φαίη αλλά και το μεγάλο του όνειρο για μια ευτυχισμένη οικογένεια.Μετά τη μετακίνηση της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 ακούγεται πως ο Άκης θα έχει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην εκπομπή. Ισχύει;

Δεν νομίζω πως μπορώ να κάνω παραπάνω πράγματα στην εκπομπή. Το μόνο που μπορώ να κάνω καλά είναι η μαγειρική. Από εκεί και πέρα ούτε λέγειν έχω, ούτε έχω σπουδάσει δημοσιογράφος, ούτε έχω όλα αυτά που χρειάζεται κάποιος για να παρουσιάσει τα άλλα κομμάτια της εκπομπής.

Με την ίδια ειλικρίνεια παραδέχεται πως η περσινή ομάδα θα του λείψει. Ειδικότερα η Φαίη Σκορδά.

Φέτος ειδικά δεθήκαμε πολύ με τα παιδιά. Σαν ομάδα ήμασταν και φίλοι. Δεν περίμενα ποτέ να πω πως με τον Γιώργο θα ήμουν φίλος, αλλά τώρα είμαι… Θα μου λείψει πολύ η Φαίη. Ήταν το έτερόν μου ήμισυ στο μαγειρικό κομμάτι. Θα μου είναι δύσκολο φέτος, αλλά είναι δουλειά. Αν είσαι ηλεκτρολόγος κι έχεις ένα παιδί να σε βοηθάει και το χάσεις, θα δυσκολέψει τη δουλειά σου. Πόσο μάλλον όταν ο ρόλος της Φαίης στη μαγειρική ήταν πολύ πιο ενεργός.Αυτός που ο Άκης θεωρεί σαν μεγαλύτερο αδελφό του είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Στις επαγγελματικές μου κινήσεις, πάντα τη συμβουλή του Δημήτρη θα ζητήσω. Ξέρει να συμβουλεύει όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του! Χα, χα! Με έχει σώσει πολλές φορές από λάθος κινήσεις.Νιώθει έτοιμος να ξεκινήσει οικογένεια;

Θεωρώ πως μετά τα 30, στην εποχή μας, όλοι είμαστε έτοιμοι να γίνουμε γονείς. Απλά τώρα είναι τόσο δύσκολη και με τόσες υποχρεώσεις η ζωή μου, που νομίζω πως, αν κάνω οικογένεια, δεν θα τη χαρώ. Θέλω να μπορώ να πάω σπίτι και να περνώ χρόνο με τα παιδιά μου. Δεν θέλω να έχω μια βοηθό, που να περνά περισσότερο χρόνο μαζί τους απ’ ότι εγώ. Οι γονείς μου δούλευαν πάρα πολύ, τον περισσότερο χρόνο τον περνούσα με τη γιαγιά και τον παππού μου. Έβλεπα και τους γονείς μου βέβαια, αλλά όχι πάρα πολύ. Δεν θέλω να είμαι έτσι κι εγώ.

Για την παλαιότερη δήλωσή του πως η κοπέλα του για εκείνον είναι σαν να είναι γυναίκα του.
…Εγώ σχέσεις έχω κάνει μόνο με κοπέλες που θεωρώ πως μπορεί να είναι οι γυναίκες μου. Δεν θέλω να περάσω ένα, δύο, πέντε χρόνια με κάποια που δεν με ενδιαφέρει. Διαφορετικά, είμαι μια χαρά μόνος μου.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More