Άκης Πετρετζίκης: Το “Bake off Greece”, το μαύρο στο Mega και η καριέρα στο εξωτερικό!

Είναι νέος, είναι ωραίος και σίγουρα ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της πόλης. Ο λόγος για τον Άκη Πετρετζίκη, ο οποίος είναι χαμηλών τόνων και προτιμά να μιλά μόνο για τις νόστιμες δημιουργίες που φτιάχνει και σίγουρα μπορείς να φτιάξεις και εσύ. Τον γνωρίσαμε μέσα από τον πρώτο κύκλο του Master Chef, στο οποίο στέφθηκε και νικητής. Αυτή η νίκη ήταν η αφετηρία μιας λαμπρής καριέρας τόσο στο χώρο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής. Η ικανότητά του να εξηγεί κάθε συνταγή αναλυτικά και να σου δίνει την δυνατότητα να την φτιάξεις και εσύ – όσο δύσκολη ή εύκολη είναι- αποτελεί την αιτία που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των γυναικών.

Ο Άκης Πετρετζίκης έδωσε συνέντευξη στο “Plan Be” του Ελεύθερου Τύπου και στον Θεόδουλο Παπαβασιλείου και μίλησε για όλα!

Από τα «θρανία» του Master Chef στην «έδρα» του Bake off Greece. Πώς είναι τα πράγματα από τη μεριά του κριτή;

Η αλήθεια είναι ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που βρισκόμουν στα… θρανία. Κοίτα, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να πρέπει να κρίνεις κάποιον – ειδικά αν η παρασκευή του δεν είναι σωστή. Είναι, όμως, απαραίτητο και πάντα καλοπροαίρετο, μια και ως στόχο έχει να βοηθήσει τον παίκτη να γίνει καλύτερος. Οπότε, υπό αυτό το πρίσμα, αγαπώ την κριτική μια και μέσω αυτής συμβάλλω στην εξέλιξη ενός μάγειρα ή ζαχαροπλάστη.

Έχεις περάσει κι εσύ αυτήν την αγωνία και το άγχος που περνούν τώρα οι διαγωνιζόμενοι. Η προηγούμενή σου εμπειρία επηρεάζει τον τρόπο που τους αντιμετωπίζεις ή την κριτική που τους κάνεις;

Κατανοώ το άγχος τους, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την κριτική μου. Στόχος μου, όπως έχω πει ξανά, είναι να τους βοηθήσω να το μετριάσουν και να μην το αφήσουν να επηρεάσει την απόδοσή τους.

Έχεις, επίσης, μιλήσει πρόσφατα για τα 800 ευρώ που έπαιρνες τότε στο Πρωινό mou, για το πιεστικό πρόγραμμα που είχες, ώστε να μπορέσεις να βρεις τα χρήματα για να «τρέξεις» τα projects που σχεδίαζες… Πέραν των δυσκολιών, τι νοσταλγείς από την εποχή που έκανες τα πρώτα σου τηλεοπτικά –και όχι μόνο– βήματα;

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν απαξιώ τα 800 ευρώ. Ήταν μια ξεχωριστή περίοδος στη ζωή μου την οποία έζησα, πήρα τα θετικά της, έμαθα από τις δυσκολίες της και προχώρησα μπροστά. Το πάθος και η αγάπη μου για αυτό που κάνω παρέμειναν ίδια, ενώ προσωπικά εξελίχθηκα τόσο στη δουλειά μου, όσο και στον τρόπο σκέψης μου.

Πώς νιώθεις που το πρώτο κανάλι που σε φιλοξένησε έκλεισε τον κύκλο του, με τον τρόπο που αυτός έκλεισε;

Σε όποιο κανάλι κι αν συνέβαινε αυτό, θα ένιωθα το ίδιο άσχημα για τον κόσμο που εργάζεται εκεί. Αναμφίβολα ήταν ένα γεγονός στενάχωρο το οποίο εύχομαι να μη χρειαστεί να βιώσει κανείς ποτέ ξανά.

Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να κάνεις ένα επαγγελματικό άνοιγμα και στο εξωτερικό; Είναι κάτι που θα το ήθελες;

Ναι, δεν σου κρύβω ότι το έχω σκεφτεί. Η μαγειρική δεν έχει σύνορα. Οπότε θα ήταν χαρά μου κάποια στιγμή να κάνω κάτι δικό μου στο εξωτερικό.

Διάβασε περισσότερα στο “Plan Be” που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με τον Ελεύθερο Τύπο

Read More

And More