Αλέξης Κούγιας για Δημήτρη Λιγνάδη: “Είδα έναν δυστυχισμένο άνθρωπο”

Ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και μίλησε για την υπόθεση του Δημητρη Λιγνάδη την οποία όπως φαίνεται θα αναλάβει μαζί με τον κ.Νίκο Γεωργουλέα. Ο γνωστός ποινικολόγος που πήρε σήμερα στα χέρια του τη δικογραφία ανέφερε πως ο εντολέας του αρνείται κάθε κατηγορία, χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είδε “έναν δυστυχισμένο άνθρωπο” και όπως λέει έχει πληγωθεί από τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου η υπουργός Πολιτισμού τις προηγούμενες ημέρες.

Ακόμα ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε πως δεν θα αναλάβει την υπόθεση αν πρώτα δεν πειστεί για την αθωότητα του Δημήτρη Λιγνάδη τονίζοντας όμως πως πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη δε μπορεί μια ολόκληρη κοινωνία να καταδικάζει κάποιον με τη δική του καλλιτεχνική πορεία.

“Είδα έναν δυστυχισμένο άνθρωπο, έναν ταπεινό άνθρωπο, έναν συγκλονισμένο άνθρωπο. Η μεγαλύτερη στενοχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη εναντίον του. Του ζήτησα να μου περιγράψει ποια είναι η σκοπιμότητα όσων των καταγγέλλουν, ποια είναι η προσωπικότητά τους. Δηλώνει απολύτως αθώος. Το μόνο που μου είπε είναι πως είναι 35 χρόνια στο μικροσκόπιο. Αυτό που ζητάω είναι να μην επηρεάσει αυτή η λαίλαπα τους δικαστές” ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος τόνισε πως οι μόνοι που δε θα υπερασπιστεί ποτέ είναι οι τοκογλύφοι και οι παιδόφιλοι.

¨Δεν έχω διαβάσει τη δικογραφία. Το θέμα θέλει ιδιαίτερη ευαισθησία. Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει δει τα πάντα. Γνώρισα τον κύριο Λιγνάδη σήμερα, αύριο θα συζητήσω μαζί του, αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον αναλάβω. Είμαι πατέρας δυο παιδιών, δε θα ήθελα ο πατέρας τους να είναι ο άνθρωπος που θα ξεπλύνει κάποιον που έχει κάνει κάτι βρώμικο. Ένας εκ των κατσαγγελλώντων εμφανίστηκε και είπε πως ήταν πριν 20 χρόνια που δεν υπήρχαν κινητά και λέει ότι τον έπαιρνε μόνος του τηλέφωνο να πάει σπίτι του. Δε θέλω να θίξω τον κύριο Γεωργουλέα αλλά εάν ήμουν δικηγόρος από την αρχή θα προσέβαλλα το ένταλμα συλλήψεως…

Ένταλμα συλλήψεως για ποιόν; Για τον άνθρωπο που μέχρι πριν λίγες ημέρες συνομιλούσε με τους κυβερνώντες, με τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου; Ενώ όλη η Ελλάδα θα επαναλάμβανε μια τέτοια πράξη; Η δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο…Οτιδήποτε υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο κατεστράφει ακόμη και να δικαιωθεί… Η κυρία ανακριτής είναι υποχρεωτικό να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Δε θα το ζητήσω εγώ θα το κάνει η κυρία ανακριτής…. Δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για τίποτα, έχει συνεργαστεί με χιλιάδες ανθρώπους” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Read More

And More