Αμαλία Αρσένη: Η εξομολόγηση για τον πατέρα της Γεράσιμο Αρσένη

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Αμαλία Αρσένη στην εφημερίδα Real Life και τη δημοσιογράφο Χρύσα Κακιώρη, με αφορμή τη συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση “170 τετραγωνικά”. Η ηθοποιός, κόρη του αείμνηστου πολιτικού Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκας Κατσέλη, μίλησε μεταξύ άλλων για την επιλογή της να ασχοληθεί με την υποκριτική, αλλά και τα στοιχεία του χαρακτήρα του πατέρα της που την επηρέασαν στην πορεία της.

Ήταν εύκολο μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με παράδοση στην υποκριτική (ως εγγονή των θρυλικών ηθοποιών Αλέκας και Πέλου Κατσέλη και ανιψιά της Κίττυς Αρσένη) να εκφράσεις την επιθυμία να γίνεις ηθοποιός;

Ήταν σίγουρα πιο εύκολο από ό,τι σε άλλα παιδιά, γιατί δεν εξέφρασα κάποια ξένη επιθυμία, αλλά ακριβώς επειδή οι δυσκολίες ήταν και αυτές γνώριμες, υπήρχε ένα γενικότερο άγχος ως προς την απόφαση εξαιτίας της αβέβαιης φύσης του επαγγέλματος. Γενικά, όμως υπερίσχυσε η χαρά.

Η πολιτική, το άλλο σκέλος της οικογένειας (ως κόρη δυο μεγάλων πολιτικών, του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκα Κατσέλη) δεν ήταν ποτέ μια πιθανή επιλογή;

Το θέατρο είναι συνειδητή πολιτική επιλογή και γενικότερη στάση ζωής. Επίσης, δε χρειάζεται όλα τα παιδιά πολιτικών ή γιατρών ή δικηγόρων να γίνουν όπως οι γονείς τους. Μόνο αν το θέλουν πραγματικά.

Σε αντιμετώπισαν ποτέ διαφορετικά λόγω του ονόματός σου; Αντιμετώπισες καχυποψία ή ευνοϊκή συμπεριφορά; 

Όχι, δε με αντιμετώπισαν ποτέ διαφορετικά και πιστεύω πως η πορεία του καθενός κρίνει τον κάθε άνθρωπο ως αυτόνομη μονάδα σε βάθος χρόνου.

Τι θυμάσαι από τον πατέρα σου; Ποια ποιότητά του σε καθόρισε; 

Η ηθική του ακεραιότητα. Με καθόρισαν η τόλμη του, το να μάθω να η φοβάμαι, το να κάνω όσα θέλω χωρίς να υπολογίσω το κόστος.

Read More

And More