Angelina Jolie: Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα! Φωτογραφίες και βίντεο

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το lear jet της Angelina Jolie. Η χολιγουντιανή σταρ πραγματοποιεί στη χώρα μας επίσκεψη ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αρχικά, το σχέδιο πτήσης της ήταν να φτάσει στη Λέσβο το βράδυ της προηγούμενης μέρας αλλά αποφασίστηκε να ξεκινήσει το ταξίδι της στην Ελλάδα από την Αθήνα και συγκεκριμένα από τα κέντρα συγκέντρωσης προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά και του Ελαιώνα.

“Η επίσκεψη της Ειδικής Απεσταλμένης θα εστιάσει στην ανθρωπιστική κατάσταση για τις χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, οι περισσότερες εκ των οποίων αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ”, έλεγε ανάμεσα σε άλλα η επίσημη ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας.

“Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Ειδική Απεσταλμένη θα επαναλάβει τη στήριξη της Υ.Α. προς την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την προσπάθεια να ενισχυθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ασύλου, να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη διεθνή πρότυπα προστασίας και προσφυγικού δικαίου και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Ε.Ε. σχετικά με τη μετεγκατάσταση (relocation). Επίσης, η Ειδική Απεσταλμένη θα εκφράσει την εκτίμησή της για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η Ελλάδα στις εκατοντάδες προσφύγων και αιτούντων άσυλο οι οποίοι έχουν φθάσει στις ακτές των νησιών της έπειτα από επικίνδυνα, δύσκολα, και ορισμένες φορές, μοιραία ταξίδια”, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.

Η Angelina έδειξε έμπρακτα τη στήριξή τους στους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας βλέποντας από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν και μίλησε μαζί τους.

Η λιτή εμφάνιση στα μαύρα και η θερμή υποδοχή στον Πειραιά

Με εκδηλώσεις θαυμασμού και μεγάλη συγκίνηση την υποδέχθηκαν στον καταυλισμό του Πειραιά. O φωτογραφικός φακός του TLIFE την απαθανάτισε να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να “αγκαλιάζει κυριολεκτικά το πλήθος”.

Η Angelina, παρά τον ασφυκτικό κλοιό των δημοσιογράφων και των φωτογράφων, έδειχνε ήρεμη και γαλήνια και έσπευσε να συναντήσει τα παιδιά που και εκείνα προσπαθούσαν να της μιλήσουν και να την αγγίξουν έστω και λίγο.

Μετά τον Πειραιά, στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα

Με την ίδια αγάπη όμως, την υποδέχτηκαν και στον Ελαιώνα. Οι πρόσφυγες την πλησίασαν, την χαιρέτισαν και μίλησαν μαζί της για τα προβλήματά τους.

Εκείνη τους άκουσε προσεχτικά και συζήτησε μαζί τους. Λίγο νωρίτερα είπε πως “Όλα θα πάνε καλά”, δείχνοντας και έμπρακτα πως εκείνη είναι εδώ για να επικοινωνήσει με κάθε τρόπο την ανθρωπιστική κρίση που εξαπλώνεται…

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε στις 17:00 για την προγραμματισμένη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα. Κάνοντας μία μικρή στάση, άλλαξε ρούχα αλλά δεν αποχωρίστηκε το μαύρο χρώμα ούτε αυτή τη φορά.

Η Anjelina επέλεξε ένα μαύρο σύνολο για την επίσκεψή της στο γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ άφησε κάτω τα μαλλιά της.



Την σταρ του Χόλιγουντ υποδέχθηκε συνεργάτης του πρωθυπουργού και όχι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αφού αυτό δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο.


Read More

And More