Σουφλέ φράουλας

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φαντάζεσαι πως θα είναι να βυθίζεις το κουτάλι σου σε ένα πανάλαφρο, αφράτο βουναλάκι με άρωμα και γεύση φράουλας; Σταμάτα να φαντάζεσαι και ετοίμασέ το… είναι απλά συγκλονιστικό!

Συστατικά

  • 5 ασπράδια
  • 2 φλιτζάνια φρέσκιες φράουλες σε φέτες
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη & 1/2 φλιτζ ακόμα
  • 4 κ. γλ. κορν φλάουερ
  • Μαργαρίνη για το βουτύρωμα της φόρμας
  • Σιρόπι σοκολάτα ή φράουλας για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άφησε τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου για 30′ λεπτά
  • Βουτύρωσε 6 ατομικά φορμάκια για σουφλέ. Πασπάλισέ τα με ζάχαρη και τίναξέ τα να πάει παντού. Βάλε τα φορμάκια σε βαθύ ταψί και άφησέ τα στην άκρη
  • Σε μέτριο μπολ ανακάτεψε τις φράουλες με το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη. Άφησέ τες να σταθούν 15′ λεπτά ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μπλέντερ, βάλε τις φράουλες με το κορνφλάουερ και χτύπα τες να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Σε μεγάλο μπολ (καθαρό και στεγνό) βάλε τα ασπράδια και χτύπα τα μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα. Πρόσθετε σταδιακά το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρης και χτύπα για 2-3 λεπτά
  • Ρίξε το μίγμα με τις φράουλες στο κέντρο των ασπραδιών και με μία σπάτουλα με κινήσεις από τα έξω προς τα μέσα ανακάτεψε απαλά το μίγμα για να μη χάσει τον όγκο του.
  • Μοίρασε το μίγμα στα φορμάκια. Ψήσε για 15′ με 18′ λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσεις στο κέντρο των σουφλέ
  • Σέρβιρέ τα ζεστά με σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας

Tip


Read More

And More