Αποκαλύψεις από τη Βούλα Πατουλίδου: “Με απειλούσαν ότι δεν θα μπω ποτέ στο αεροπλάνο της Βαρκελώνης”

Σε μία νέα εξομολόγηση που αφορά σε μια ιστορία εκφοβισμού προχώρησε η Βούλα Πατουλίδου, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου και των υπολοίπων αθλητριών.

Η πρώην χρυσή Ολυμπιονίκης και πολιτικός μίλησε στην εκπομπή «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη» για τα όσα έζησε πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Διάβασε επίσης: Η Βούλα Πατουλίδου παίρνει θέση για την Σοφία Μπεκατώρου και τα περιστατικά παρενόχλησης στο χώρο του αθλητισμού

«Εγώ είχα απειλή, να μην μπω ποτέ στο αεροπλάνο της Βαρκελώνης γιατί θεωρητικά δεν διεκδικούσα καμία διάκριση. Στη Βαρκελώνη κέρδισα, στη Βαρκελώνη έκανα την υπέρτατη διάκριση και την κατάργηση όλων των αρνητικών σχολίων. Άρα, η απειλή ήταν μπροστά μου, έπρεπε να μην την δω και να την προσπεράσω και αν δεν υπήρχε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ίσως να μην πήγαινα ποτέ στη Βαρκελώνη» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Το όριο το είχα πιάσει, αλλά αυτό δεν σου έδινε το όνειρο της μεγάλης διάκρισης. Οι παράγοντες είναι η εξουσία και στο απυρόβλητο. Εσύ που είσαι ο πρωταγωνιστής στο γήπεδο είσαι όμως δούλος έξω από το γήπεδο, γιατί αυτή ήταν η νοοτροπία και προσπαθούμε χρόνια οι μεγάλοι αθλητές να την σπάσουμε για να μπορέσουν μικρότερα παιδιά να φτάσουν στην διάκριση»,.

Η Βούλα Πατουλίδου, μάλιστα ρωτήθηκε για το αν η ίδια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης: «Εγώ είχα ένα μεγάλο προσόν, ξεκίνησα – παγκόσμια πρωτοτυπία – πολύ μεγάλη τον πρωταθλητισμό, ταυτόχρονα όμως παντρεμένη. Με έναν αθλητή της άρσης βαρών, καταξιωμένο στους αθλητικούς χώρους, γνωστό τοις πάσι, άρα δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να κάνει κάτι διαφορετικό. Οπότε στην πλευρά της όποιας σεξουαλικής παρενόχλησης ήμουν καλυμμένη», απάντησε.

Read More

And More