Αποκλειστικό : “ΠΕΔΕΣ” – Τους το… τράβηξαν το αυτί στον Alpha! Τι έχει συμβεί;

Οπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος τα κανάλια φρόντισαν κακήν κακώς να βγάλουν στον αέρα θερινές, ψυχαγωγικές εκπομπές, στήνοντάς τες στο… πόδι, χωρίς πολύ σκέψη και ιδιαίτερη μελέτη για το αποτέλεσμα που θα βγει στους δέκτες μας.

Φαινόμενο; Ακρως διαχρονικό, μιας και κάθε καλοκαίρι διακαναλικά έχουμε δει τις πιο άσχετες και άκυρες προσπάθειες να βγαίνουν στον αέρα και πρόσωπα φρέσκα που αξίζουν κι αυτά μία τηλεοπτική ευκαιρία (ή πολλές φορές και που δεν την αξίζουν) να καίγονται από την μία μέρα στην άλλη.

Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι δυστυχώς και οι “ΠΕΔΕΣ”. Μία εκπομπή η οποία πραγματικά δεν έχει τίποτα να σου πει, γιατί πολύ απλά δεν έχουν τίποτα να σου πουν οι οικοδεσπότες της. Πέντε παιδιά – άλλα πιο γνωστά, άλλα λιγότερο άγνωστα – άσχετα εντελώς μεταξύ τους, χωρίς καμία χημεία, χωρίς καμία σπιρτάδα τηλεοπτικού ταμπεραμέντου, τηλεοπτικά ακατέργαστα και αμήχανα να παλεύουν μάταια κάθε μεσημέρι με τα κύματα της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και κάπου εκεί μέσα στο τέλος να βουλιάζουν σαν τον Τιτανικό.

Πέντε άτομα τα οποία δεν έχουν καν την ψυχραιμία να περιμένουν πρώτα να μιλήσει ο διπλανός τους και μετά να πάρουν τον λόγο, με αποτέλεσμα να παρακολουθείς την χάβρα του Ιουδαίων. Τα θέματα και τα παιχνίδια της εκπομπής; Επίσης πολυφορεμένα. Καλέ βάλτε και λίγο φαντασία δεν βλάπτει…

Οσο για τον Πέτρο Λαγούτη ο άνθρωπος ως παρουσιαστής δεν το ΄χει. Τι να κάνουμε τώρα; Αφήστε που αν ήμουν διευθύτρια ψυχαγωγικού σε ένα κανάλι, δεν επρόκειτο να τον επέλεγα σε κάτι τόσο φρέσκο, από την στιγμή που όλο τον χειμώνα τον είδαμε στο “Dr. Cook”.

Από την άλλη μεριά, η Ελένη Τσολάκη ναι μεν έχει κάποια χιλιόμετρα παρουσίασης στο βιογραφικό της λόγω του “TV Μακεδονία”, όμως, για την τηλεοπτική αγορά της Αθήνας είναι απίστευτα άγουρη και απροετοίμαστη, ενώ θα πρέπει να κάνει κάτι και με την ορθοφωνία της.

Οσο για τα υπόλοιπα τρία παιδιά; Προσωπικά πιστεύω πως η μόνη που ξεχωρίζει είναι η Σοφία Κουρτίδου, η οποία απ ΄ότι έχω αντιληφθεί είναι πολυτάλαντο πλάσμα, μιας και με την παρουσίαση το έχει ολίγον και με την μουσική. Εχει καλλιέργεια, έχει παιδεία και επίπεδο και αυτό φαίνεται από χιλιόμετρα και οφείλω να της το αναγνωρίσω.

Συμπαθής και αξιόλογη είναι και η προσπάθεια που κάνει ο επίσης πρωτοεμφανιζόμενος Ευθύμης Ζησάκης, ο οποίος έχει χιούμορ και αν δεν αγωνιούσε να βγαίνει στον αέρα και τόσο… ατσαλάκωτος θα μπορούσε να γίνει κι ακόμα καλύτερος. Σίγουρα πάντως θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να μας πείσει…

Μετά ,λοιπόν, απ ΄όλα αυτά που σας είπα, ίσως να φαντάζεστε πως η εκπομπή αν και παίζει κάθε μεσημέρι μόνη της στον αέρα του Alpha τερματίζει τελευταία. Οι επιδόσεις της στους πίνακες τηλεθέασης είναι τόσο χλιαρές που έχουν αρχίσει να προβληματίζουν τα μάλλα την διεύθυνση του καναλιού.

Ετσι, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, χθες έγινε μία μεγάλη σύσκεψη, όπου και τους το… τράβηξαν για τα καλά το αυτί εκεί στον Alpha. Τους είπαν ότι η πορεία της εκπομπής είναι μετριότατοι, ότι ως παρουσιαστές πρέπει να πατήσουν περισσότερο γκάζι, ότι πρέπει να κάτσουν να σκεφτούν και να μας παρουσιάσουν πιο ενδιαφέρουσες ιδέες και θέματα και φυσικά; Να σταματήσουν να μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλο, βγάζοντας στον αέρα αυτή την τόσο κουραστική εικόνα.

Εγώ τι περισσότερο να σας πω; Μακάρι να… αναθαρρήσουν στους πίνακες τηλεθέασης, γιατί χλωμό εως κατάχλωμο το κόβω το θερινό, τηλεοπτικό μέλλον της εκπομπής !!!

Read More

And More