Αυξήθηκαν 80% οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης!

Η οικονομική κρίση και τα χρέη πνίγουν τους έλληνες και τους φτάνουν στο σημείο να θέλουν να δώσουν ένα τέλος στη ζωή τους. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι τραγικά καθώς το ποσοστό των αυτοκτονιών, έχει φτάσει το 80%.

Συγκεκριμένα το πρώτο εξάμηνο του 2010, 21 άτομα έδωσαν τέλος στη ζωή τους ενώ το 2009 αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια του έτους 28 άτομα. Πολλές ήταν επίσης και οι ανεπιτυχείς απόπειρες.

Η ψυχολόγος Άννα Κουρουμπλή εξηγεί στη “Μακεδονία” ότι οι άνθρωποι αυτοί, πιέζονται από τα χρέη, νιώθουν λύπη, ανασφάλεια, αισθάνονται αποτυχημένοι και καταλήγουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Θεωρούν ότι με την αυτοκτονία θα έρθει η λύτρωση για τους ίδιους αλλά και για την οικογένειά τους. Γι΄αυτό όπως τονίζει η κυρία Κουρουμπλή, είναι ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη η βοήθεια από το οικογενειακό περιβάλλον σε τέτοιες περιπτώσεις.

“Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι περιπτώσεις ανθρώπων που αυτοκτονούν ή προσπαθούν να αυτοκτονήσουν έχουν αυξηθεί. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί, παρότι οι συγγενείς τους αποφεύγουν να δηλώσουν αυτό ως αίτιο”, παρατηρούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164