Δεκαπενταύγουστος: Έρημη πόλη η Αθήνα – Φωτογραφίες

Ο Αύγουστος είναι πάντα ο μήνας που η πρωτεύουσα αδειάζει καθώς οι περισσότεροι Αθηναίοι επιλέγουν αυτόν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Οι περισσότεροι δε, φροντίζουν η άδειά τους να πέφτει κοντά στον Δεκαπενταύγουστο και έτσι η πολύβοη πρωτεύουσα που είναι πάντα πλημμυρισμένη από κόσμο τέτοιες μέρες ερημώνει.

Ο Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα δε θυμίζει σε τίποτα τους ρυθμούς στους οποίους κινείται η πόλη τον υπόλοιπο χρόνο. Οι δρόμοι αδειάζουν και επομένως οι μετακινήσεις γίνονται πιο εύκολες, οι πλημμυρισμένες από κόσμο πλατείες στο κέντρο της Αθήνας επίσης αδειάζουν και μόνο μερικοί τουρίστες που θέλουν να χαζέψουν τα αξιοθέατα κινούνται σε αυτές.

Όπως θα δεις και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, η Αθήνα από χθες έχει αδειάσει. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το διήμερο 12 και 13 Αυγούστου, όπου αποχώρησαν πολλοί και για το τριήμερο, μόνο από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών πέρασαν με προορισμό εκτός Αττικής περί τα 190.000 αυτοκίνητα, περίπου 50.000 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν και όλοι εκείνοι που έχουν φύγει από τις πόλεις με άλλα μέσα, όπως το τραίνο, το καράβι ή ακόμη και τα αεροπλάνα, πηγαίνοντας στους προορισμούς που έχουν επιλέξει.

Φωτογραφίες: ΝDP/Ανδρέας Νικολαρέας

Read More

And More