Εισαγγελικό όχι στην αποφυλάκιση της Β. Σταμάτη

Αρνητική είναι η πρόταση του εισαγγελέα Γ.Βούλγαρη στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Ο κ. Βούλγαρης εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να μην κάνει δεκτή την προσφυγή για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με όρους (η κα Σταμάτη έχει ζητήσει ουσιαστικά να τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό), κρίνοντας ότι δεν έχουν εξαλειφθεί τα δεδομένα βάση των οποίων κρίθηκε προφυλακιστέα.

Όπως αναφέρει στην πρότασή του, η βαρύτητα της πράξης που αποδίδεται στη σύζυγο του πρώην υπουργού, αλλά και το γεγονός ότι θεωρείται ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση της προσωρινής της κράτησης. Ο κ. Βούλγαρης κρίνει επίσης ότι αν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορουμένη, ενδεχομένως «θα επιχειρήσει να συγκαλύψει παλαιότερες πράξεις».

Στην αίτηση -που υπέβαλε πριν λίγες ημέρες, δια των συνηγόρων της, η Βίκυ Σταμάτη-χαρακτηρίζεται «άδικη και επαχθής» η προφυλάκισή της, δεδομένου ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού το οποίο στερείται και τον πατέρα που επίσης είναι προφυλακισμένος. Προτείνει, μάλιστα, να της επιβληθούν ακόμη και οι όροι του κατ΄οίκον περιορισμού και της εμφάνισης τρεις φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More