Ελένη Καστάνη: “Αρκετές φορές έχω συγκρουστεί σε παράσταση…”

Συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τον Γιάννη Βίτσα έδωσε η Ελένη Καστάνη και αναφέρθηκε στις καταγγελίες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες από συναδέλφους της για εργασιακό εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου. 

“Ο εργασιακός εκφοβισμός υπήρχε, υπάρχει και πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει όχι μόνο στον δικό μας καλλιτεχνικό χώρο, αλλά σε όλους τους τομείς. Αυτή τη στιγμή προβάλλεται αυτό το κομμάτι. Προηγουμένως ήταν ο αθλητισμός. Δεν ξέρουμε τι θα επακολουθήσει. Αρκετές φορές έχω συγκρουστεί σε παράσταση. Στο πλαίσιο μιας δουλειάς υπάρχουν καυγάδες από διάφορους χαρακτήρες, οι οποίοι μπορεί να είναι λίγο πιο οξύθυμοι. Αυτά συμβαίνουν, αλλά δεν είναι στο επίπεδο που μπορεί να φαντάζεται κάποιος, ότι γίνεται ο χαμός του χαμού.

Είμαι σχεδόν 40 χρόνια ηθοποιός και από τους ανθρώπους που δεν μιλούν. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να δεχθώ τρομερά πράγματα ούτε επί σκηνής ούτε εκτός. Δεν μου έχει συμβεί μέχρι σήμερα κάτι έντονο. Ο εργασιακός εκφοβισμός και η σεξουαλική παρενόχληση έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του θύτη και μπορούν να συμβούν παντού, ακόμα και σε μια τράπεζα ή σε ένα γραφείο. Δεν μου αρέσει το ότι στιγματίζεται μόνο ο καλλιτεχνικός χώρος που ίσως είναι πιο έντονο το φαινόμενο.

Αν θέλετε, εμείς οι καλλιτέχνες από τη φύση της δουλειάς μας ερχόμαστε πιο κοντά. Βέβαια, αυτά τα χοντρά πράγματα που καταγγέλλουν οι συνάδελφοί μου είναι σοκαριστικά. Έχω πέσει ξερή! Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ σεξουαλική παρενόχληση”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Καστάνη.

Πριν από λίγες ημέρες, η Σοφία Μουτίδου μέσα από ένα βίντεο στο κανάλι της στο youtube υποστήριξε ότι η συνεργασία της με την Ελένη Καστάνη ήταν πολύ δύσκολη, αφού εκείνη έβριζε και καταριόταν. (Διάβασε εδώ όλα όσα είχε αναφέρει η Σοφία Μουτίδου)

 

Read More

And More