Ελένη Μενεγάκη: Όταν παρουσίαζε το “Πρωινό Κοκτέιλ” στο Mega 30 χρόνια πριν

Η τηλεοπτική επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη και μάλιστα στο κανάλι μέσα από το οποίο συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό είναι γεγονός. Η είδηση έγινε γνωστή μόλις χθες μέσω της επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε το Μega επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό όσα ακούγαμε αρκετούς μήνες τώρα. (δες εδώ την ανακοίνωση του Mega)

Το Mega αποτέλεσε την πρώτη τηλεοπτική στέγη της παρουσιάστριας. Βέβαια η Ελένη του τότε διαφέρει πολύ από την Ελένη του σήμερα. Η Ελένη που είδαμε το 1991 στο πλευρό του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη στην εκπομπή Πρωινό Κοκτέιλ ήταν ένα φρέσκο κορίτσι που δεν είχα προλάβει να αποκτήσει ακόμη τον αέρα της σταρ. Λιγομίλητη και συνεσταλμένη θα λέγαμε αλλά πάντα με αυτό το βλέμμα που μαγνητίζει τον φακό. (δες εδώ τις αναρτήσεις που μαρτυρούσαν την τηλεοπτική της επιστροφή)

“Όταν είχε πιάσει την πρώτη μου δουλειά και έκανε το “Πρωινό Κοκτέιλ” με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη μου άρεσε να ασχολούμαι με τα βίντεο κλιπ. Ήμουν και 20 χρονών τότε” είχε αναφέρει σε μια από τις εκπομπές της η Ελένη Μενεγάκη χρόνια μετά.

Σε αυτή την εκπομπή η “ωραία Ελένη” έμεινε δυο χρόνια. Το 1992 συνέχισε την πορεία της στο Mega αυτή τη φορά στο πλευρό του Γιώργου Πολυχρονίου και το τηλεπαιχνίδι MEGA BANCA. Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι αυτή ήταν και η πρώτη της δουλειά σε τηλεοπτική εκπομπή, ίσως γιατί τότε η Ελένη άρχισε να ξεδιπλώνει λίγο από το νάζι της που αργότερα θα την καθιέρωνε στη συνείδηση των Ελλήνων τηλεθεατών. (δες εδώ πως σχολίασαν οι τηλεοπτικές εκπομπές την επιστροφή της)

Παράλληλα έκανε και κάποια guest σε τηλεοπτικές σειρές του ίδιου σταθμού. Όλα αυτά, μέχρι το 1995 που πήρε μεταγραφή για τον ΑΝΤ1 με την καριέρα της να απογειώνεται. 

Η Ελένη, που η αναφορά και μόνο του μικρού της ονόματος αρκεί για να καταλάβεις σε ποιόν αναφέρεται κάποιος, ήταν για πολλά χρόνια το κορίτσι της διπλανής πόρτας, η Ελένη φίλη, μαμά, κόρη… Μοιραζόταν πάντα τη ζωή της με το κοινό με τον τρόπο που εκείνη όμως ήθελε. Έλεγε μόνο όσα ήθελε και τα υπόλοιπα άφηνε να τα πει το βλέμμα της αφού η σύνδεση που είχε αναπτύξει με το τηλεοπτικό κοινό ήταν μοναδική. ‘Ετσι και πέρυσι, πριν εκείνη προλάβει να ανακοινώσει την απόφασή της να κάνει μια παύση στην καριέρα της, οι φίλες της ήξεραν.

Την τελευταία ημέρα εκπομπής της στον Alpha η Ελένη χάρισε στο τηλεοπτικό κοινό και όσα οι φωτογράφοι τόσα χρόνια πάσχιζαν να απαθανατήσουν, ένα τρυφερό φιλί στον Μάκη της και μια τεράστια αγκαλιά στα τέσσερα παιδιά της. Μετά από έναν χρόνο απουσίας η Ελένη είναι έτοιμη να επιστρέψει και πάλι και αυτό που την ενδιαφέρει όπως έγραψε στην ανάρτησή της είναι : “να είναι πάντα η Ελένη, η φίλη που χαμογελάει και δείχνει την αισιόδοξη πλευρά της ζωή”. Όλα αυτά, μέσα από τη συχνότητα του Μega εκεί που πριν 31 χρόνια πριν συστήθηκε για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό κοινό. (δες εδώ την ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη)

Read More

And More