Έλληνας τραγουδιστής μιλά για τον εφιάλτη που έζησε με τις κρίσεις πανικού – «Νόμιζα θα σταματήσει η καρδιά μου»

Κοντά στην τρέλα έφθασε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής λόγω των κρίσεων πανικού που αντιμετώπιζε. Πριν από πέντε χρόνια ένα δύσκολο οικογενειακό περιστατικό τον έφερε αντιμέτωπο με την ψυχική νόσο και σήμερα έχοντας θεραπευτεί μιλά για τη δύσκολη μάχη που έδωσε.

Ο λόγος για τον Χάρη Ακριτίδη που μίλησε ανοιχτά στην Espresso για τις δύσκολες ώρες που έζησε: «Μην φοβάστε, καταπολεμείται. Μην ντρέπεστε. Μιλήστε για να βοηθηθείτε. Η ασθένεια όσο την κρύβεις μέσα σου γιγαντώνεται. Όταν την συζητάς με κάποιον ειδικό αποδυναμώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή, όλα ξεκίνησαν όταν αρρώστησε ο πατέρας του. «Μέσα στο νοσοκομείο όπου είχα πάει να τον δω, είχα τάσεις φυγής… Σαν να με έπνιγε ο χώρος. Ξέσπαγα σε κλάματα με λυγμούς. Φόβος άγνωστος και θλίψη ήταν τα πρώτα συναισθήματα», ανέφερε.

Ο πατέρας του δυστυχώς έφυγε από τη ζωή και η μητέρα αρρώστησε και εκείνη, γεγονός που επιδείνωσε και την κατάσταση του τραγουδιστή. «Δυο μήνες η ζωή μου ήταν κόλαση. Φόβοι. Διαταραχές ύπνου. Μαύρες σκέψεις. Σκεφτόμουν μέχρι και την κηδεία μου. Η πίεση όλο και ανέβαινε, είχα ταχυπαλμίες. Πήγα σε καρδιολόγο, γιατί νόμιζα θα σταματήσει η καρδιά μου… Κοιμόμουν με ηρεμιστικά. Ο πανικός είναι σαν να πίνεις καφέ σπίτι σου και να δεις ένα λιοντάρι να έρχεται κατά πάνω σου… ή τον δολοφόνο».

Η συνέχεια δεν ήταν καλή για εκείνον, μιας και η πρώτη θεραπεία που ακολούθησε με μια ψυχολόγο επιδείνωσε την κατάσταση του. Τελικά, όμως, τα δύσκολα πέρασαν και τώρα πια έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο μπορεί και μιλά ανοιχτά για όλα όσα έζησε!

Read More

And More