Ριφιφί στο Ψυχικό: Στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού και η Interpol – Ψάχνουν τον μυστηριώδη Μπαγκλαντεσιανό

Ο άνθρωπος «κλειδί» για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων από το ριφιφί στις θυρίδες στο Ψυχικό που αναζητείται. Στο «παιχνίδι» για τον εντοπισμό των κοσμημάτων και των μετρητών, που πλησιάζουν τα 8 εκατ. ευρώ, μπαίνει πλέον και η Interpol, με τις ελληνικές αρχές να απλώνουν… δίχτυα και στη Βουλγαρία.  

Με τον 58χρονο να μην δέχεται τις κατηγορίες πως είναι ο άνθρωπος πίσω από το ριφιφί στις θυρίδες σε τράπεζα στο Ψυχικό, οι αρχές αναζητούν πιθανούς συνεργούς του και στο μικροσκόπιο μπαίνει ένας Μπαγκλαντεσιανός.

Συγχρόνως, όμως, κυνηγούν και τον «θησαυρό» που βρισκόταν στις τέσσερις θυρίδες. Κοσμήματα και μετρητά αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα κλοπιμαία, οι ελληνικές αρχές έβαλαν στο… παιχνίδι και την Interpol.

Ζήτησαν από τις κατόχους των τεσσάρων θυρίδων φωτογραφίες και πληροφορίες για τα κοσμήματα, τις λίρες και τα ρολόγια που εκλάπησαν. Οι φωτογραφίες των κοσμημάτων έχουν ήδη σταλεί στην Interpol και δεν αποκλείεται να αναρτηθούν στο site της ευρωπαϊκής αστυνομίας, ενώ υπάρχουν ως στοιχεία οι κάρτες γνησιότητας και ασφάλειας των ρολογιών αλλά και στοιχεία για τις λίρες (ημερομηνίες κοπής κτλ).

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες για τα ρολόγια που έκαναν… φτερά από τις θυρίδες μετά το ριφιφί στο Ψυχικό στρέφονται στην Ελβετία, όπου υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο παράνομης αγοραπωλησίας ρολογιών. Στο μικροσκόπιο έχουν ήδη μπει κλεπταποδόχοι με… διεθνή «καριέρα».  

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι αρχές και στη Βουλγαρία, καθώς εκεί είχε κάνει πολλά ταξίδια ο 58χρονος κατηγορούμενος στο παρελθόν και εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε επαφές και να έχει «φυγαδεύσει» τα κλοπιμαία.

Ο άνθρωπος «κλειδί» για τα 8 εκατ. ευρώ

Την ώρα που οι αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από όλα τα κοντινά πρόσωπα του 58χρονου που προφυλακίσθηκε για το ριφιφί των θυρίδων στην τράπεζα του Ψυχικού, ένας αλλοδαπός άνδρας που εμφανιζόταν ως πρόεδρος των επιχειρήσεων του κατηγορούμενου έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από τις διωκτικές αρχές.

Ο 53χρονος Μπαγκλαντεσιανός, που είχε χριστεί από τον προφυλακισθέντα για την κλοπή των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ως πρόεδρος της εταιρείας που ανήκει μεταξύ άλλων και το κομμωτήριο της γνωστής τηλεπερσόνας συζύγου του, έχει προκαλέσει τις υποψίες των αστυνομικών με τη στάση που έχει ακολουθήσει μετά τη σύλληψη του εργοδότη του. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να είναι ο άνθρωπος “κλειδί” που θα ανοίξει τις έρευνες για τον εντοπισμό του θησαυρού που κατηγορείται πως απέσπασε ο 58χρονος από τα μεταλλικά κουτιά της τράπεζας.

Ο αλλοδαπός άνδρας, όπως λένε οι πληροφορίες, εξαφανίστηκε λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη του 58χρονου με τους αστυνομικούς να έχουν κινήσει όλες τις διαδικασίες που θα φτάσουν στον εντοπισμό του.

Ο Μπαγκλαντεσιανός που κυκλοφορούσε με ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού και από ό,τι φαίνεται ήταν πρόεδρος της εταιρείας μόνο στα χαρτιά, δεν είχε καμία επαφή με την Τέτα Καμπουρέλη, όπως είπε και η ίδια στην κατάθεση της στους αστυνομικούς. «Δεν ήξερα ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει την εταιρεία στην οποία ανήκει το κομμωτήριο. Με το άτομο αυτό μίλαγε μόνο ο άνδρας μου τηλεφωνικά, αλλά πότε δεν μου είχε διευκρινίσει ποιο ήταν αυτό το άτομο και τι σχέση είχε με την εταιρεία».

Έτσι οι αστυνομικές αρχές αναζητούν πλέον τον 53χρονο αλλοδαπό στην προσπάθεια τους να ολοκληρώσουν το παζλ με τις καταθέσεις των κοντινών ανθρώπων του συλληφθέντα, έτσι ώστε να δουν εάν προκύψει κάποιο στοιχείο το οποίο θα οδηγήσει τις έρευνες τους για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων.

Πηγή: Newsit.gr

 

Read More

And More