Ευγενία Νιάρχου: Η εντυπωσιακή φωτογράφηση για την Vogue φορώντας το περιδέραιο της Μαρίας Αντουανέτας!

Μια εντυπωσιακή φωτογράφηση που θα αφήσει ιστορία έκανε η Ευγενία Νιάρχου για την Vogue Ισπανίας. Η κοσμοπολίτισσα εγγονή του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου και της Τίνας (Ευγενίας) Λιβανού ποζάρει στο φωτογραφικό φακό Gorka Postigo φορώντας μερικές από τις τελευταίες δημιουργίες της σε κοσμήματα, αλλά και το μυθικό περιδέραιο της Μαρίας Αντουανέτας.

Η κομψή Ευγενία Νιάρχου που από μικρή, ως γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, είχε το προνόμιο (όπως συνηθίζει να λέει η ίδια) να γνωρίσει τις τέχνες και τη μόδα, ασχολείται τα τελευταία χρόνια με το σχεδιασμό κοσμημάτων, δημιουργώντας τα πιο ξεχωριστά κομμάτια για να αναδείξει τη γυναικεία ομορφιά. Με αφορμή μάλιστα, τη φωτογράφησή της για την Vogue Ισπανίας, η Ευγενία Νιάρχου επέλεξε τα πιο ξεχωριστά κοσμήματά της. Εξάλλου, όλη η φωτογράφηση κινήθηκε σε vintage τόνους με μια γεύση από belle époque!

Το πιο σημαντικό βέβαια, σε όλο αυτό το concept, ήταν η παραχώρηση (για τις ανάγκες της  φωτογράφησης) στην Ευγενία, του θρυλικού περιδέραιου από πέρλες της Μαρίας Αντοανέτας, που εμφανίζεται στο κοινό για πρώτη φορά. Το συγκεκριμένο κόσμημα κρύβει μια μεγάλη ιστορία πίσω του και άνηκε στην τελευταία βασίλισσα της Γαλλίας. Εδώ και 250 χρόνια βρίσκεται στα χέρια των απογόνων της Μαρίας Αντουανέτας και δεν είχε δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας.

https://instagram.com/p/BpXRL2Jh6m8/

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένη μάλιστα, η χρυσή κληρονόμος ανέβασε στο Instagram τις πρώτες εικόνες από τη συγκεκριμένη φωτογράφηση και απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια. To photoshooting  έγινε στο Λονδίνο, όπου ζει μόνιμα η Ευγενία Νιάρχου και έχει τη βάση της η άκρως επιτυχημένη εταιρεία κοσμημάτων της, η Venyx.

Έχοντας ταξιδέψει άλλωστε πολύ –γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Παρίσι, η Ευγενία Νιάρχου αγαπά καθετί κλασσικό και αυθεντικό και στοχεύει πάντα στην κομψότητα και τη φινέτσα. Η ίδια, μάλιστα, δεν αρνείται πως κληρονόμησε το στιλ και την κομψότητα από τις γιαγιάδες της Ευγενία Λιβανού και Dolores Guinness: «Και οι δύο γιαγιάδες μου ήταν οι πιο κομψές γυναίκες. Εντελώς διαφορετικές, αλλά υποθέτω πως αυτή η διαφορετικότητα εξηγεί τι μου αρέσει. Έχω μια πλευρά που της αρέσουν τα όμορφα, κλασικά και κομψά σύνολα και μια άλλη που αγαπάει την τρέλα των 90s και τα χρώματα», είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

 

Read More

And More