Φίλιππος – Ματθίλδη: Στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου – Φωτογραφίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη, το μεσημέρι της Δευτέρας 2/5 υποδέχτηκαν Μέγαρο Μαξίμου το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου.

Η τριήμερη επίσημη επίσκεψη, στην Ελλάδα, του βασιλιά και της βασίλισσας του Βελγίου, ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον βασιλιά Φίλιππος και τη βασίλισσα Ματθίλλη κατά την άφιξή τους και στη συνέχεια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσαν το στεφάνι τους. 

Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αρχικά θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής, η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και η παρουσίαση των αντιπροσωπειών. Ωστόσο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί εντός του Προεδρικού Μεγάρου και όχι επί της Ηρώδου Αττικού.

Θα ακολουθήσει στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων, η τελετή παρασημοφόρησης, κατά την οποία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιδώσει στον βασιλιά Φίλιππο και την βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος και ο βασιλιάς του Βελγίου θα απονείμει στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λεοπόλδου.

Με την ολοκλήρωση της τελετής μετέβησαν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου, όπου θα διεξαχθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του βασιλιά και της βασίλισσας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον κύριο Παύλο Κοτσώνη.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη.

Φωτογραφίες: NDP

 

Read More

And More